Σούπερ Λιγκ: Απογοητευτική η διαιτησία

Σούπερ Λιγκ: Απογοητευτική η διαιτησία

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε τον Ατρόμητο, ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας χάρη στη νίκη του με 2-1 επί του Παναιτωλικού χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη. Ομως η διαφορά από την κορυφή διατηρήθηκε στους 6 βαθμούς, αφού ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας της Λαμίας με 1-0 στην ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αναμφίβολα, μεγάλη συζήτηση άνοιξαν ξανά ορισμένες αποφάσεις των διαιτητών. Αρχικώς, την Κυριακή το βράδυ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου δόθηκε λανθασμένα πέναλτι υπέρ του Αρη, χάρη στο οποίο προηγήθηκε του Παναθηναϊκού. Η συνέχεια δόθηκε στο ματς της Λαμίας, όπου δύο ομάδες είχαν από μία φάση διαμαρτυρίας για αντικανονική επαφή με το χέρι εντός περιοχής με Βιεϊρίνια και Αντέτζο αντίστοιχα. Και στο Καραϊσκάκη, σε μία δύσκολη για τον βοηθό φάση, ο Βούκοβιτς ξεκίνησε από θέση οφσάιντ στη φάση του δεύτερου γκολ των «ερυθρολεύκων». Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με γκολ του Βαρέλα στο 55΄ και παρά το γεγονός πως έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο για περισσότερο από μισή ώρα λόγω της αποβολής του Κάνιας στο 63΄. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που κράτησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης όρθια σε δύσκολες στιγμές, ενώ παρέμενε το 0-0. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε για δεύτερο διαδοχικό αγώνα το σύνολο του Μάκη Χάβου, δίχως ωστόσο να καταφέρει να το εξαργυρώσει σε βαθμούς.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου υπογράμμισε: «Ετσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση μέσα στο γήπεδο, είναι τρεις πάρα πολύ σημαντικοί βαθμοί. Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Υπήρχε και κούραση, προερχόμασταν από ένα δύσκολο ταξίδι, μετά το παιχνίδι στο Λονδίνο, αλλά κρατάμε τη νίκη. Είναι πολύ σημαντική». Αναφορικά με τις αποφάσεις του διαιτητή σχολίασε: «Ηταν πέναλτι για τη Λαμία, χωρίς να χρειάζεται να το συζητήσουμε παραπάνω. Θα προτιμούσα να το είχε δώσει, γιατί ίσως το κατάλαβε στην πορεία του αγώνα ο διαιτητής το λάθος που έκανε και από εκεί και πέρα μας διέλυσε. Δύο απίστευτες κίτρινες κάρτες στον Κάνιας, μία απίστευτη κίτρινη στον Μπαράλες που ήταν κόκκινη και στο τέλος μας πίεσε η Λαμία και είχαμε μόλις δύο φάουλ».

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Δημούτσος, Επστάιν (85΄ Μαστούρ), Μπλάζιτς (75΄ Βάντερσον), Ασίγκμπα (67΄ Ρόμανιτς).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (72΄ Ακπομ), Μπίσεσβαρ (53΄ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (64΄ Βέρνμπλουμ).

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός μπήκε με το… πόδι στο γκάζι και πέτυχε δύο γρήγορα γκολ με τον Ποντένσε (11΄) και τον Γκερέρο (25΄). Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε η κούραση στους παίκτες του Μαρτίνς (όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος) από το ματς με την Μπέτις στην Ισπανία και έπεσε η απόδοσή τους. Ο Παναιτωλικός, αν και βρέθηκε να παίζει με δέκα παίκτες από το 53΄ εξαιτίας της αποβολής του Χαντάκια, κατάφερε να μειώσει στο 70΄ με τον Καμαρά. Εως το τέλος, πάντως, δεν είχε άλλη ευκαιρία για να φθάσει στην ισοφάριση.

«Είχαμε ένα δύσκολο ματς την Πέμπτη, το οποίο έφερε κούραση στους παίκτες μας. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να επιβληθούμε στον αγωνιστικό χώρο, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και σκοράραμε δύο τέρματα, ενώ μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλο γκολ», τόνισε ο Μαρτίνς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (64΄ Νάτχο), Ποντένσε, Φορτούνης (87΄ Μπουχαλάκης), Ναουέλ (74΄ Τοροσίδης), Γκερέρο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Χαντάκιας, Αργκους, Ρότσα, Λουσέρο, Ντίας, Μανά (84΄ Γιαννιώτης), Μάζουρεκ, Ουίλιαν (56΄ Μαλλής), Μοράρ (68΄ Καμαρά).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή