Παναθηναϊκός: Χτίζει χαρακτήρα ακόμη κι όταν όλα πάνε στραβά

Παναθηναϊκός: Χτίζει χαρακτήρα ακόμη κι όταν όλα πάνε στραβά

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη μικρό παράσημο στο πέτο είναι για τον Παναθηναϊκό η ισοπαλία που πήρε από τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης», όχι τόσο επειδή έβγαλε χωρίς ήττα άλλο ένα «αγκάθι» από το πρόγραμμά του, μην αφήνοντας έναν βασικό ανταγωνιστή του να ξεφύγει στην κούρσα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, όσο επειδή έδειξε ξανά χαρακτήρα και κυνήγησε μέχρι τέλους ένα παιχνίδι που δεν του πήγε καλά. Αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με πέναλτι, όπως είχε συμβεί κατά σύμπτωση και με τον Αστέρα Τρίπολης, την προηγούμενη ομάδα του Σάββα Παντελίδη.

Η βασική διαφορά σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν ότι στο ματς με τον Αρη, η διαιτησία έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας και του αποτελέσματος, με τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται έντονα κυρίως για το δεύτερο πέναλτι που χρέωσε στον Γιόχανσον ο διαιτητής Τζοβάρας, συν άλλη μία φάση που ο βοηθός έκοψε λανθασμένα τετ α τετ του Μακέντα στο 0-0. Παράπονα είχε και ο Αρης για το πέναλτι που δόθηκε στον Παναθηναϊκό στις καθυστερήσεις, με τον Σιώπη να κάνει μια διευκρίνιση σχετικά με τη συγγνώμη που ζήτησε από τους συμπαίκτες του για το πέναλτι στο 92΄: «Είπα ότι είμαι στεναχωρημένος, που δόθηκε πέναλτι σ’ εκείνο το χρονικό σημείο. Πουθενά δεν είπα ότι έκανα πέναλτι». Ο Δώνης αλλά και αρκετοί παίκτες του Παναθηναϊκού στάθηκαν περισσότερο στον χαρακτήρα και τη σωστή νοοτροπία που έδειξε όλη η ομάδα, σε ένα παιχνίδι που από την αρχή φάνηκε ότι δεν ξεκίνησε καλά. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε ο Μακέντα: «Φοβερό ομαδικό πνεύμα απέναντι “σε όλους και σε όλα”… Και γι’ ακόμα μία φορά, η ομάδα αυτή δεν “πεθαίνει”! Είμαι περήφανος για όλους τους συμπαίκτες μου. Συγχαρητήρια»!

Ο Ιταλός επιθετικός απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη κάρτα λίγο πριν από το τέλος του αγώνα και θα εκτίσει τη μία αγωνιστική της ποινής του στο αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με την Ιεράπετρα στο ΟΑΚΑ. Απών απ’ αυτόν τον αγώνα θα είναι και ο Γιόχανσον. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση α΄ βαθμού στον αριστερό προσαγωγό και εκτιμάται ότι θα λείψει περίπου δέκα μέρες. Θα χάσει σίγουρα τα ματς με Ιεράπετρα και ΟΦΗ, έχοντας καλές πιθανότητες (όχι όμως και σιγουριά) ότι θα παίξει με τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό.

• Νέα αναβολή δύο εβδομάδων μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου πήρε η εκδίκαση των προσφυγών του Ρινάλντι και του Ρέις, προκειμένου να δοθεί κι άλλος χρόνος να βρεθεί συμβιβαστική λύση εξωδικαστικά. Οι «πράσινοι» είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Πορτογάλο μέσο, ενώ περιμένουν την απάντηση του Αργεντινού επιθετικού στην πρόταση που του έχουν κάνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή