Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανεβάζει το θερμόμετρο

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανεβάζει το θερμόμετρο

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως σπίθα που αναζωπυρώνει την πυρκαγιά που κατακαίει εδώ και πολλούς μήνες το πολιτικό σκηνικό με επίκεντρο υποθέσεις οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί «σκανδαλώδεις» λειτουργεί το τμήμα του πορίσματος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Εξεταστική για την Υγεία και το οποίο αφορά την περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε χθες, πριν επιδοθεί στα κόμματα, και του οποίου το περιεχόμενο συζητείται σήμερα σε ειδική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής αναφέρονται –ως αναμενόταν– τα ονόματα που μνημόνευαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι κυβερνητικοί βουλευτές ως εμπλεκόμενα στα σκάνδαλα, πλην όμως στους διαδρόμους της Βουλής τα σχόλια επ’ αυτού συνέκλιναν στο ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ καλλιέργησαν. Στο πλαίσιο αυτό, είναι και που η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «φιάσκο», ενώ ο πρώην υπουργός Αδ. Γεωργιάδης σε δήλωσή του προαναγγέλλει, μεταξύ άλλων, «αγωγή για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης ονομαστικά κατά οποιουδήποτε βουλευτού θα υπογράψει το πόρισμα». Eπίσης, από το γραφείο του κ. Δ. Αβραμόπουλου τονίστηκε πως «το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ απηχεί απόψεις των βουλευτών του, χωρίς τεκμηρίωση και σαφώς υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Η κυβέρνηση Καραμανλή και το υπ. Υγείας προστάτευσε, ως είχε χρέος, τη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον. Ολα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και τα έχουν αντιληφθεί οι πολίτες».

Οι κυβερνητικοί βουλευτές, επικαλούμενοι καταθέσεις μαρτύρων, κάνουν λόγο για «ενδείξεις» τέλεσης αδικημάτων που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω από τη Δικαιοσύνη και κατά περίπτωση, πέραν του κ. Γεωργιάδη, ονομαστικά για τον επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο (όσον αφορά την προμήθεια μεγάλου αριθμού εμβολίων), γενικώς για όλους τους διατελέσαντες υπουργούς Υγείας (εδώ το θέμα αφορά τον τρόπο διάθεσης της διαφημιστικής δαπάνης), ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, αν και πρόκειται για εξεταστική επιτροπή που διερευνά ζητήματα σχετικά με πολιτικά πρόσωπα, γίνεται αναφορά και στην κυρία Νικολοπούλου – Στουρνάρα (για υπέρογκη, όπως σημειώνεται, χρέωση διεξαγωγής τριήμερου συνεδρίου).

«Είναι ένα φιάσκο πάνω στο φιάσκο. Ζητείται να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη κάτι που ήδη –κατά ένα μέρος– έχει ελεγχθεί και μάλιστα σε προκαταρκτικό επίπεδο. Και είναι όλα τόσο αδύναμα, που δεν στοιχειοθετούν λόγους για σύσταση Προανακριτικής», σχολίασε χθες η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη.

«Το θράσος, η συκοφαντία και η λασπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς για τη δημοκρατία μας, δεν έχουν προηγούμενο. Υστερα από δύο χρόνια, κατέθεσαν ένα πόρισμα στο οποίο αναφέρουν ότι πρέπει να ελεγχθώ περαιτέρω από την ελληνική Δικαιοσύνη για δήθεν ενδεχόμενες αποχρώσες ενδείξεις για διάφορα πλημμελήματα», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης. «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όλα αυτά τα γνωρίζουν, αναγκάζονται να γράψουν ψέματα στο πόρισμά τους, μόνο και μόνο για να με συκοφαντήσουν για πολιτικούς σκοπούς», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι στο 158 σελίδων «πόρισμα» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

• Για τον κ. Αδ. Γεωργιάδη: «Πιθανολογούμε ότι σειρά περιστατικών συγκροτούν την ποινικοδικονομική έννοια των ενδείξεων για την τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων».

• Για τον κ. Δ. Αβραμόπουλο: Ηταν «σε απόλυτη γνώση του τότε αρμόδιου υπουργού κ. Αβραμόπουλου» η περίπτωση αγοράς κτιρίου το 2008, που από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων αποδεικνύεται ότι η επιλεγείσα διαδικασία στο σύνολό της δεν ήταν σύννομη και οδηγήθηκε στο υπερβολικό τίμημα των 11 εκατ. ευρώ, με αντικειμενική αξία μόλις 3 εκατ. ευρώ». Επίσης, αναφέρεται πως πρέπει να διερευνηθεί το δάνειο ύψους 225 εκατ. ευρώ, για αδικαιολόγητη προκαταβολική παραγγελία 16 εκατ. εμβολίων για πανδημία γρίπης.

• Για έλλειμμα ΚΕΕΛΠΝΟ: «Εμφανίζονται στους απολογισμούς χρήσης 2010-2014 αρνητικές διαφορές 89 εκατ. ευρώ».

• Για διαφημιστική δαπάνη: «Πληρωμή σε έντυπα και ιστοσελίδες μηδενικής επισκεψιμότητας και απευθείας ανάθεση διαφημιστικών εκστρατειών σε συγκεκριμένα διαφημιστικά γραφεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή