«Απαράδεκτος» ο νέος αθλητικός νόμος, λένε οι ομοσπονδίες

«Απαράδεκτος» ο νέος αθλητικός νόμος, λένε οι ομοσπονδίες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη αντίθεσή τους στον κυοφορούμενο αθλητικό νόμο εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών ομοσπονδιών. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι παράγοντες τον χαρακτήρισαν «απαράδεκτο», αποφάσισαν να μη στείλουν εκπρόσωπο στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή και να ζητήσουν την απόσυρσή του.

Στον νέο αθλητικό νόμο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι θα υπάρχει πλαφόν στις θητείες των παραγόντων των ομοσπονδιών. Τα βασικά μέλη του προεδρείου (πρόεδρος, γραμματέας, ταμίας) θα μπορούν να έχουν μόνο δύο θητείες διαδοχικές ή τέσσερις σε σύνολο. «Πρόκειται για έναν αθλητικό νόμο “λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως ερριμένα”. Υπάρχει τίτλος σε άρθρο “εκδημοκρατισμός των αθλητικών ομοσπονδιών”, δηλαδή ο νόμος που υπήρχε μέχρι τώρα τον είχαν ψηφίσει φασίστες; Εμείς που είχαμε προσαρμόσει τα καταστατικά μας τι είμαστε φασίστες και μη δημοκράτες; Για ποιο λόγο να περιορίζονται οι θητείες των εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος; Εμείς είμαστε ερασιτέχνες και δεν αμειβόμαστε όπως άλλοι. Με αυτόν τον νόμο ουσιαστικά καταργούνται οι δημοκρατικοί θεσμοί που δεν είναι άλλοι από τη γενική συνέλευση κάθε ομοσπονδίας», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Τα μέλη της ΕΟΕ θεωρούν στο σύνολό του, και στα σημεία που αφορά τις ομοσπονδίες, «απαράδεκτο» τον νέο νόμο. Καθολικές ήταν οι αντιρρήσεις για την υπαγωγή του ελέγχου των ομοσπονδιών στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ενώ ο νόμος χαρακτηρίστηκε «διάτρητος». «Υπάρχει αναφορά για ποσόστωση φύλου στο 30%. Εμείς παρακαλάμε να βρεθούν 2-3 γυναίκες. Δηλαδή τώρα στους 21 θα υπάρχουν επτά και θα μπορούν να έχουν εκλεγεί και με μία ψήφο, ενώ οι άνδρες θα χρειαστούν πολύ περισσότερες; Από την άλλη πλευρά, περιέχει πολλές φωτογραφικές διατάξεις», τόνισε ο κ. Διαθεσόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα στείλει εκπρόσωπο στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή και θα ζητήσει την απόσυρσή του. Η ανακοίνωσή της αναμένεται σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή