Το «Σταύρος Νιάρχος» φόρεσε τα γιορτινά του

Το «Σταύρος Νιάρχος» φόρεσε τα γιορτινά του

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν από εκείνες τις περιπτώσεις που ο συνωστισμός δεν σε ενοχλεί. Είναι αλήθεια πως δεν συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια να βλέπεις τόσα πολλά χαμόγελα μαζεμένα και τον ενθουσιασμό να αιωρείται στην ατμόσφαιρα για ώρες. Το περασμένο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, το φως είχε την τιμητική του στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που έβαλε τα γιορτινά του.

Τρία πανύψηλα χριστουγεννιάτικα δέντρα δεσπόζουν στην Αγορά απέναντι από το Κανάλι, που φιλοξενεί όπως και πέρυσι το παγοδρόμιο του πάρκου.

Φέτος, ωστόσο, κλέβουν την παράσταση οι φωτιστικές εγκαταστάσεις που τοποθετήθηκαν σε διαφορετικά σημεία του πάρκου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (Athens Digital Arts Festival). Επτά εγκαταστάσεις, τέσσερις από τις οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υποδέχονται τους επισκέπτες, οι οποίοι καλούνται να περπατήσουν ανάμεσά τους, να τις αγγίξουν και να τις ενεργοποιήσουν.

Το «Σταύρος Νιάρχος» φόρεσε τα γιορτινά του-1

Στον Λαβύρινθο ένα σύννεφο από φωτεινά μπαλόνια έρχονται από τη γαλλική «Collectif Coin», που μαζί με τους «Insight Outside» δημιούργησαν επίσης το «Globoscope», ένα σύμπαν από 270 φωτεινές σφαίρες που συνδυάζει και χρησιμοποιεί με διαφορετικό τρόπο το φως, τα μαθηματικά και τον ήχο. Από τη Δανία έρχεται το «Wave», μια σειρά από 40 φουτουριστικές πύλες με αισθητήρες που ενεργοποιούν φως και ήχους ανάλογα με την κίνηση των ατόμων που περνούν ανάμεσά τους. Το «Illumaphonium» του Μάικλ Ντέιβις είναι ένα μουσικό γλυπτό 3,5 μέτρων που ανταποκρίνεται στην αφή και, όσο αγγίζετε κάθε ένα από τα 200 σήμαντρά του, ελέγχετε τη μουσική και το φως που παράγει.

Η αναγνωρισμένη ομάδα Beforelight δημιούργησε τα «Crop Circles», τους φωτεινούς τέλειους κύκλους στο δώμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης, που έρχονται σε αντίθεση με την αυστηρή γεωμετρία του χώρου, και τα «Light Jets», μια φωτιστική χορογραφία σε «διάλογο» με τα συντριβάνια στους Πίδακες Νερού.

Τσίρκο, δραστηριότητες, αφήγηση παραμυθιών, συναυλίες διοργανώνονται σχεδόν καθημερινά στο πάρκο μετρώντας αντίστροφα μέχρι το μεγάλο πάρτι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, που θα ολοκληρωθεί με τον εθιμοτυπικό βραδινό αγώνα δρόμου.

​​Πληροφορίες στο snfcc.org.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή