Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις 7,5 και 6,7 Ρίχτερ στη Νέα Καληδονία

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις 7,5 και 6,7 Ρίχτερ στη Νέα Καληδονία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της Νέας Καληδονίας, αλλά δεν εκδόθηκε νέος συναγερμός για τσουνάμι έπειτα από εκείνον που είχε εκδοθεί νωρίτερα σήμερα, μετά τον πρώτο σεισμό των 7,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της ανατολικής ακτής της υπερπόντιας κτήσης της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο γεωφυσικής των ΗΠΑ (USGS), ο νέος σεισμός ήταν 6,6 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 17:43 τοπική ώρα (08:43 ώρα Ελλάδος) σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων από τη νήσο Μαρέ στο νοτιοανατολικό τμήμα του αρχιπελάγους της Νέας Καληδονίας.

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις 7,5 και 6,7 Ρίχτερ στη Νέα Καληδονία-1

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (CSEM) εκτίμησε το μέγεθος του δεύτερου σεισμού σε 6,7 Ρίχτερ, ενώ προηγούμενες εκτιμήσεις σεισμολόγων έκαναν λόγο για σεισμό περίπου 7 Ρίχτερ.

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις 7,5 και 6,7 Ρίχτερ στη Νέα Καληδονία-2

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση ζημιών από τον πρώτο σεισμό των 7,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα ανοιχτά του αρχιπελάγους της Νέας Καληδονίας.

Ωστόσο, το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC) έχει εκδόσει προειδοποίηση για παλιρροϊκά κύματα που μπορεί να φτάσουν και τα τρία μέτρα, ενώ έχει ανακοινώσει ότι «διαπιστώθηκε» η πρόκληση παλιρροϊκών κυμάτων στην περιοχή μετά τον σεισμό.

Οι αρχές της Νέας Καληδονίας έστειλαν μηνύματα στους κατοίκους με τα οποία τους ζητούσαν να απομακρυνθούν από τις ακτές και να καταφύγουν αμέσως σε ασφαλείς τοποθεσίες, ενώ ήχησαν και οι σειρήνες προειδοποίησης για τσουνάμι στο σύνολο του αρχιπελάγους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS, το εστιακό βάθος του πρώτου σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων ανατολικά της Νουμέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή