Ο Μόντριτς έσπασε το δίπολο Μέσι – Ρονάλντο

Ο Μόντριτς έσπασε το δίπολο Μέσι – Ρονάλντο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διανύοντας τον τελευταίο μήνα του χρόνου, με τις μέρες να προσφέρονται για ανασκοπήσεις, η κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» του France Football από τον Λούκα Μόντριτς μας «αναγκάζει» να θυμηθούμε τα επιτεύγματά του σε όλη τη χρονιά που φεύγει. Παράλληλα όμως, η κατάκτηση του βραβείου του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμου από τον Κροάτη μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής που είχε τη «σφραγίδα» των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών των τελευταίων ετών και ενδεχομένως όλων των εποχών, δηλαδή του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Aργεντίνος και ο Πορτογάλος εναλλάσσονταν στην κορυφή του κόσμου από το 2008 έως το 2017 κατακτώντας από 5 «Χρυσές Μπάλες» ο καθένας. Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που πήρε αυτό το βραβείο –πριν από τον Μόντριτς– και δεν λεγόταν Μέσι ή Ρονάλντο, ήταν ο Κακά το 2007 ως ποδοσφαιριστής της Μίλαν.

Για το ίδιο το ποδόσφαιρο, είναι ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο το γεγονός πως βραβεύεται ένας παίκτης που δεν αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά η επίδραση του Μόντριτς στο παιχνίδι της Ρεάλ και της Εθνικής Κροατίας ήταν τόσο καθοριστική, που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. «Θα αντάλλαζα τη “Χρυσή Μπάλα” και οποιοδήποτε προσωπικό βραβείο έχω κατακτήσει με το Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε στις δηλώσεις του ο Μόντριτς, που έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών που κατακτά και το βραβείο του France Football, της FIFA, της UEFA αλλά και του IFFHS σε μία σεζόν. «Είναι ένα μοναδικό συναίσθημα. Είμαι χαρούμενος, υπερήφανος και κολακευμένος. Αυτά που νιώθω τώρα είναι δύσκολο να τα περιγράψω με λέξεις. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν να είμαι εδώ απόψε», ανέφερε ο Μόντριτς, που πανηγύρισε φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Κροατία, χάνοντας από τη Γαλλία.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 173 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο και πίσω από τον Μόντριτς βρέθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τρίτο τον Αντουάν Γκριζμάν, τέταρτο τον Κιλιάν Εμπαπέ και πέμπτο τον Λιονέλ Μέσι. Ο Ρονάλντο απουσίασε από την εκδήλωση και έγινε δέκτης αρνητικών σχολίων, ενώ η αδελφή του Πορτογάλου σταρ, Εμα Ριβέιρο, με ανάρτησή της στο Ιnstagram, σχολίασε κάτω από μια φωτογραφία του Ρονάλντο που δημοσίευσε πως «δυστυχώς αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε, με μαφία και χρήματα. Η δύναμη του Θεού είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή τη σαπίλα. Ο Θεός παίρνει τον χρόνο του και δεν αποτυγχάνει». Απογοητευμένος και ο Αντουάν Γκριζμάν, που επίσης απουσίασε από την εκδήλωση, σχολιάζοντας πως «προφανώς το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο σημαντικό από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Απογοητεύτηκα, αλλά θα ξαναπροσπαθήσω», είπε ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής και τροπαιούχος του Γιουρόπα Λιγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή