Απειλή αποκλεισμού για Μάντσεστερ Σίτι

Απειλή αποκλεισμού για Μάντσεστερ Σίτι

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μεγάλους μπελάδες φαίνεται να μπαίνει η Μάντσεστερ Σίτι από τις διαρροές εγγράφων που αποδεικνύουν ότι παραπλάνησε την UEFA σχετικά με τα οικονομικά της, αφού κινδυνεύει με αποκλεισμό βάσει των κανονισμών του Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι (Financial Fair Play). Οι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Football Leaks, που έφτασαν στο ευρύ κοινό από τη δημοσίευση στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, εμφάνισαν ένα περίπλοκο σύστημα με το οποίο ο σύλλογος του Μάντσεστερ απέκρυπτε την πραγματική πηγή κάποιων μεγάλων εσόδων του, προσπαθώντας να φαίνεται νομότυπος έναντι των κανονισμών του Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι.

Τώρα πηγή με άμεση γνώση της υπόθεσης δήλωσε στο Ασοσιέιτεντ Πρες ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πρωταθλητές Αγγλίας όντως παραπλάνησαν την UEFA ως προς τα οικονομικά τους, πράγμα που θα περιορίσει σημαντικά την επιείκεια των ποδοσφαιρικών αρχών της Ευρώπης.

Η UEFA πρόκειται να ξανανοίξει παλιές υποθέσεις της Σίτι δεδομένων των νέων στοιχείων, που στη χειρότερη περίπτωση θα οδηγήσουν σε αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην καλύτερη, τη Σίτι περιμένει ένα παχυλό πρόστιμο, όπως έγινε και το 2014.

Πολύ μικρότερο πρόστιμο, ύψους 8.000 λιρών (περίπου 9.000 ευρώ) θα πληρώσει ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, για την… πανηγυρική εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο όταν η ομάδα του σκόραρε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στο ντέρμπι με την Εβερτον την Κυριακή.

Αντιθέτως, ο Ελληνοκύπριος οπαδός της Τότεναμ που πέταξε τη φλούδα μιας μπανάνας προς τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Αρσεναλ, στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου την Κυριακή, δεν θα τη γλιτώσει μόνο με πρόστιμο, καθώς αποκλείστηκε επ’ αόριστον από την έδρα της Τότεναμ όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος. Ο Αβέρωφ Παντελή ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι δεν είναι ρατσιστής αλλά… βρήκε στο έδαφος την μπανανόφλουδα που την είχε πετάξει κάποιο παιδί και θέλησε να την πετάξει προ του προκλητικού πανηγυρισμού του Γκαμπονέζου άσου. Σημειώνεται ότι πρόκειται για έναν ασπρομάλλη 57χρονο που εργάζεται ως οδηγός φορτηγού. «Ρατσιστής δεν είμαι. Βασικά είμαι Ελληνοκύπριος» είπε, λες και η καταγωγή του αποτελεί αντιρατσιστικό εχέγγυο, για να προσθέσει με έμφαση: «Ορκίζομαι στη ζωή των παιδιών μου ότι δεν είμαι τέτοιος τύπος!» Η δικάσιμος για τον κ. Παντελή ορίστηκε στις 18 Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή