Είχαν επισημανθεί τα κενά της έρευνας για το εμπόριο χρυσού

Είχαν επισημανθεί τα κενά της έρευνας για το εμπόριο χρυσού

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενστάσεις για το κατά πόσον το προανακριτικό υλικό που είχε συλλέξει η Ασφάλεια Αμαρουσίου μπορούσε να στηρίξει κατηγορία για κακουργηματική λαθρεμπορία είχαν εκφράσει, το προηγούμενο διάστημα, εισαγγελείς και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Σε κλειστή σύσκεψη τον Οκτώβριο, αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί είχαν επισημάνει στους επικεφαλής της έρευνας ότι η κακουργηματική λαθρεμπορία «δεν βγαίνει» και τους είχαν προτρέψει να ζητήσουν τη συνδρομή του τελωνείου. Τα παραπάνω έρχονται στο φως στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων και της επικείμενης αποφυλάκισης όσων από τους κατηγορουμένους για την πολύκροτη υπόθεση του χρυσού είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο 51χρονος έμπορος χρυσού Ριχάρδος Μ. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, πριν από δύο μήνες το προανακριτικό υλικό είχε τεθεί υπόψη υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που κατείχαν θέσεις ευθύνης, προκειμένου, λόγω της εμπειρίας τους, να το αξιολογήσουν. Εκείνοι είχαν εκφράσει αμφιβολίες για την ισχύ του και είχαν προτρέψει τους χειριστές της υπόθεσης να επισκεφθούν τον νέο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Βαγγέλη Ιωαννίδη προκειμένου να ζητήσουν τη γνώμη του. Η συνάντηση έγινε και σ’ αυτήν έδωσαν το «παρών» αξιωματικοί από το Τ.Α. Αμαρουσίου και τα κεντρικά της Ασφάλειας, καθώς και τρεις εισαγγελείς. Οι τελευταίοι επεσήμαναν ότι με το υπάρχον υλικό δεν στοιχειοθετείται κατηγορία για λαθρεμπόριο και προέτρεψαν τους αστυνομικούς να ζητήσουν από το τελωνείο να συντάξει έκθεση τεκμηρίωσης.

Στη δικογραφία που υπεβλήθη την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία, δεν υπάρχει έκθεση αρμόδιας τελωνειακής αρχής παρά η ένορκη κατάθεση ενός εκτελωνιστή, για τον οποίο μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων. Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στελέχη του επεσήμαναν ότι «για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμόδιων εισαγγελέων» και πρόσθεσαν ότι οι εισαγγελείς «συνεχάρησαν τους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή