Μπασκετ: Στο αρχείο η καταγγελία

Μπασκετ: Στο αρχείο η καταγγελία

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αρχειοθέτηση της καταγγελίας του Ολυμπιακού από τον δικαστή της Ευρωλίγκας για όσα φερόταν ότι είχε δηλώσει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο ημίχρονο του ευρωπαϊκού ντέρμπι των «αιωνίων» προκάλεσε την ικανοποίηση των «πρασίνων», που κάνουν λόγο για δικαίωση απέναντι σε «ερυθρόλευκες συκοφαντίες».

Ο δικαστής αποφάσισε να μην εκδώσει απόφαση και να αρχειοθετήσει την καταγγελία του Ολυμπιακού, που του ζητούσε να ερευνήσει όσα είχε πει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος περί προσπάθειας δωροδοκίας των δύο εκ των τριών διαιτητών από τους «κόκκινους».

Ο Παναθηναϊκός χαιρέτισε την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Ευρωλίγκας και τη χαρακτήρισε «τεράστια δικαίωση και μια νίκη απέναντι στα ψέματα και τις συκοφαντίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός και των διοικούντων της». Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού στα ελληνικά δικαστήρια, στα οποία έχει προσφύγει, και, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, θα ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των διοικούντων του «αιώνιου» αντιπάλου τους και παράλληλα αναμένει από την Ευρωλίγκα τα απαραίτητα μέτρα για να μη δυσφημίζονται το μπάσκετ και η διοργάνωση.

Η Ευρωλίγκα έχει αποφασίσει την ενεργοποίηση όλων των χρηματικών προστίμων στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο από την περυσινή περίοδο και ουσιαστικά επιβάλλει οικονομική τιμωρία στον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ, αποφεύγοντας σκληρότερη στάση, όπως συνέβη με τον αποκλεισμό εισόδου του σε όλα τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Από τον Ολυμπιακό δεν υπήρξε καμία τοποθέτηση για την αρχειοθέτηση της καταγγελίας.

• Με 14 παίκτες θα ταξιδέψει η αποστολή του Ολυμπιακού σήμερα για το Κάουνας και τον αυριανό αγώνα με τη Ζαλγκίρις, καθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ συμπεριέλαβε και τον Αξέλ Τουπάν, του οποίου η συμμετοχή είναι αμφίβολη και θα κριθεί την ημέρα του αγώνα.

Στον Παναθηναϊκό, ο Ιωάννης Παπαπέτρου συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνεται στον καρπό του χεριού του και η συμμετοχή του ή όχι στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, μεθαύριο στο ΟΑΚΑ, θα οριστικοποιηθεί πριν από το τζάμπολ.

• Ο Αρης είναι η μοναδική ομάδα που δεν υπέγραψε το τηλεοπτικό συμβόλαιο των 11 ομάδων με τη δημόσια τηλεόραση στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Χάρης Παπαγεωργίου σημείωσε ότι πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί αν οι οικονομικοί όροι διασφαλίζουν το συμφέρον των «κίτρινων», αλλά από την πλευρά της ΕΡΤ υπάρχει σχετική ρήτρα που ακυρώνει εξ ολοκλήρου τη συμφωνία, αν έστω και μια ομάδα δεν υπογράψει το διετές συμβόλαιο παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

• Στο ελληνικό πρωτάθλημα επιστρέφει ο Σέρβος Σλάβεν Τσούπκοβιτς, με τον οποίο συμφώνησε ο Κολοσσός, που θα είναι η τρίτη ομάδα της θητείας του, μετά τα Τρίκαλα και τον Πανιώνιο. Στον Χολαργό εντάσσεται ο Αμερικάνος γκαρντ Γκάρι Τάλτον, που έχει παίξει στο Ρέθυμνο και στα Τρίκαλα.

• H γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί τη Ρίγα (18.00) στο ΣΕΦ για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με στόχο να πετύχει την πρώτη νίκη στη διοργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή