Λαγκάρντ: Όλο και περισσότεροι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit

Λαγκάρντ: Όλο και περισσότεροι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλο και περισσότεροι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit, σύμφωνα με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Φαίνεται ότι κι άλλοι Βρετανοί θα προτιμούσαν μάλλον να παραμείνουν, παρά να βγουν», από την ΕΕ, σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Ουάσινγκτον.

«Πιστεύω ότι το μετανιώνουν σε αρκετές γωνιές της Ευρώπης. Πιστεύω ότι το μετανιώνουν περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό,τι πριν από έξι μήνες», σημείωσε σε συνέντευξή που παραχώρησε από το βήμα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

«Συνειδητοποιούν πλέον ότι θα υπάρξουν επιπλέον απώλειες, λόγω του Brexit και ότι αυτό δεν περιγράφηκε και δεν υπολογίστηκε από αυτούς που έκαναν την εκστρατεία, υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ», σημείωσε.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε εξάλλου με αισιοδοξία ότι «νομίμως» η Βρετανία έχει τη δυνατότητα να απαρνηθεί την έξοδό της από την ΕΕ, χωρίς να χρειάζεται την έγκριση των άλλων χωρών μελών, όπως επισήμανε χθες, Τρίτη, ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Υπάρχει ένας απολύτως νόμιμος τρόπος ανάκλησης του άρθρου 50, μια διάταξη σύμφωνα με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο αποσύρεται», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

«Αυτό είναι βιώσιμο;», την ρώτησαν. «Τουλάχιστον είναι νόμιμο!», απάντησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή