Ολοκληρώθηκε η Συνεδριακή Ημερίδα με θέμα “Αναζητώντας το αύριο στην Ελληνική Οικονομία”

Ολοκληρώθηκε η Συνεδριακή Ημερίδα με θέμα “Αναζητώντας το αύριο στην Ελληνική Οικονομία”

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

“Αναζητώντας το αύριο στην Ελληνική Οικονομία” ήταν το θέμα συνεδρίου που διοργάνωσε στις 30 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη το Think Tank “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” με στόχο να διερευνηθούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και υποστηρίχτηκε από το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΒΕΘ).

Τις απόψεις του για το θέμα ανέπτυξαν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, απευθυνόμενοι σ΄ένα πολυπληθές ακροατήριο στο οποίο σημαντική ήταν η παρουσία φοιτητών. Χαιρετισμό στην εκδήλωση και αποτύπωση της επόμενης παρεμβατικής δυναμικής δραστηριότητας του φορέα απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, Κωνσταντίνος Γεροντής. Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος περιέγραψε την ανάγκη περεταίρω προώθησης του εξαγωγικού εμπορείου για την επιδιωκόμενη ανάπτυξη της χώρας. Ο κ.Γεροντής διάβασε και τον χαιρετισμό που απέστειλε για την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την Α’ θεματική ενότητα από το βήμα της εκδήλωσης μίλησαν οι καθηγητές κ.κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, Νικόλαος Βαρσακέλης, Παναγιώτης Λιαργκόβας και Παναγιώτης Καρκατσούλης. Συνθέτοντας τα όσα ανέφεραν οι ακαδημαϊκοί για το αύριο της ελληνικής οικονομίας, προκύπτει ότι οι δυνάμεις της χώρας πρέπει να ρίξουν το βάρος σε τομείς και πολιτικές που θα ενισχύσουν -μεταξύ άλλων- την καινοτομία, τις εξαγωγές και την παραγωγή και θα προσελκύσουν εγχώριες αλλά και (κυρίως) ξένες επενδύσεις και βεβαίως σε αποφάσεις και πολιτικές που θα απαλλάξουν την ελληνική καθημερινότητα από τα βαρίδια της.

Ανεπτύχθησαν διεξοδικά οι πολλές παθογένειες της πολυδαίδαλης δημόσιας διοίκησης και το τεράστιο κόστος που “γεννά” η γραφειοκρατία.

Ολοκληρώθηκε η Συνεδριακή Ημερίδα με θέμα “Αναζητώντας το αύριο στην Ελληνική Οικονομία”-1

Κατά την Β’ θεματική ενότητα εκ μέρους της επιχειρηματικής κοινότητας μίλησαν οι κύριοι Ντίνος Μπενρουμπή, Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας της PROTERGIA και Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών & Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας των ΕΛΠΕ εξετάζοντας τις δυνατότητες του ενεργειακού κλάδου στο να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της χώρας.

Μεγάλο ενδιαφέρον, και για το πολυπληθές νεανικότερο ακροατήριο, παρουσίασε η εναρκτήρια ομιλία του Δημήτρη Λακασά, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Olympia Electronics, με θέμα: “4η Βιομηχανική Επανάσταση”. Ο κ.Λακασάς εξηγώντας τι σημαίνει “4η βιομηχανική επανάσταση” είπε μεταξύ άλλων πως “περιλαμβάνει σειρά τεχνολογιών με βασικό σημείο αιχμής την είσοδο της ρομποτικής στην αγορά εργασίας”. Υποστήριξε ότι “δεν είμαστε και πολύ έτοιμοι για την 4η βιομηχανική επανάσταση”.

Πρόκειται δε να προκύψουν νέα επαγγέλματα όπως, πχ , ο διαχειριστής προσωπικής μνήμης.

Στο μεταξύ, ο κ.Γεροντής, αναφερόμενος στις επόμενες δράσεις της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ είπε μεταξύ άλλων ότι ο φορέας ανασυντάσσει τις δυνάμεις από τη νέα χρονιά ρίχνοντας το βάρος στη διοργάνωση εκδηλώσεων και στη διεξαγωγή ερευνών που θα αφορούν κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας ενώ τόνισε πως τρία “καυτά” ζητήματα: το Δημογραφικό, η Παιδεία και η Πολιτική Κατάπτωση, θα απασχολήσουν συστηματικά ισάριθμες Επιτροπής που θα συγκροτήσει ο φορέας με τη έλευση του νέου έτους. Με την ευκαιρία ανακοίνωσε πως πρώτη εκδήλωση που προγραμματίζει η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το 2019 (στις 8 Φεβρουαρίου) και θα οργανωθεί σε συνεργασία με άλλα δύο Think Tank: του ΣΕΒΕ (Think Tank ΣΕΒΕ) και της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βόρειας Ελλάδας (Navarino Network) θα είναι ένα συνέδριο με θέμα τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή