Περίπου μισό εκατομμύριο παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Περίπου μισό εκατομμύριο παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολύτιμη «χρυσή ώρα» για τη ζωή κάθε παιδιού, είναι αυτή που θα σώσει το παιδί από την αναπηρία ακόμα και το θάνατο, ως τραγικό αποτέλεσμα μη έγκαιρης αντιμετώπισης του σοβαρού τραυματισμού.

«Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του τραυματισμού του παιδιού και της σταθεροποίησης της κατάστασης του, πρέπει να διατηρηθεί στο ελάχιστο, ώστε να μην υποκύψει στους τραυματισμούς του. Αυτό το χρονικό διάστημα αποκαλείται "Χρυσή Ώρα." Διαφορετικά το ποσοστό επιβίωσης μειώνεται δραματικά» αναφέρει το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στην Ελλάδα τραυματίζονται ετησίως περίπου 500.000 παιδιά από τροχαία, πτώσεις, εγκαύματα, πνιγμούς, ηλεκτροπληξίες και δηλητηριάσεις και άλλες αιτίες.

Από αυτά, 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα, λόγω της καθυστέρησης στην αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών, καθώς και της έλλειψη υποδομών και εξοπλισμού.

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει αυτές τις ελλείψεις, προστατεύοντας το δικαίωμα κάθε τραυματισμένου παιδιού για πρόσβαση στην κατάλληλη ιατρική και νοσοκομειακή υποστήριξη.

Έχει βοηθήσει στην αναβάθμιση και τον εξοπλισμό παιδιατρικών τμημάτων νοσοκομείων, ενώ στο πλαίσιο των προγραμμάτων του «Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων», έχει ενημερώσει με παρουσιάσεις χιλιάδες παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή