Οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 ζητούν να αλλάξει ώρα ο Μαραθώνιος, λόγω ζέστης

Οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 ζητούν να αλλάξει ώρα ο Μαραθώνιος, λόγω ζέστης

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο – οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για τις 24 Ιουλίου με 9 Αυγούστου 2020 – κατέθεσαν επίσημα αίτημα στη ΔΟΕ για αλλαγή ώρας έναρξης στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου, ώστε να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στη χώρα τον Αύγουστο (ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου), μήνα που είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού» στον πλανήτη το 2020.

Οι δύο Μαραθώνιοι δρόμοι (ανδρών και γυναικών) ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν με ώρα έναρξης 7:00 το πρωί, αλλά οι διοργανωτές ζήτησαν από την IAAF και τη ΔΟΕ τη μετάθεση της ώρας εκκίνησης για τις 05:30 ή 06:00 τοπική ώρα (οι γυναίκες στις 2 Αυγούστου και οι άνδρες στις 9/8, παραδοσιακά δηλαδή την τελευταία ημέρα των Αγώνων).  

«Βάσει των προτάσεων της ομάδας εμπειρογνωμόνων της ΔΟΕ, προχωρούμε σε αλλαγές ώρας έναρξης για τους Μαραθώνιους δρόμους ανδρών και γυναικών και το βάδην 20 χλμ»», Δήλωσε ο πρόεδρος του «Τόκιο 2020» Γιοσίρο Μόρι την Τετάρτη.

Οι ώρες έναρξης για τους αγώνες ράγκμπι και ποδηλασίας έχουν επίσης αλλάξει μετά την συνάντηση της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων. Όλοι οι πρωινοί αγώνες ράγκμπι θα ξεκινήσουν από τις 09:00, μιάμιση ώρα νωρίτερα απ΄ ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, με την ποδηλασία σε δημόσιο δρόμο να διεξάγεται το απόγευμα, μία ώρα αργότερα από τον προγραμματισμό που είχε γίνει.

Επίσης τους διοργανωτές απασχολεί το μπάτζετ των Αγώνων το οποίο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεφύγει λόγω έκτακτων εξόδων και ήδη συζητούν για την αντιμετώπισή του με την αύξηση των ιδιωτικών χορηγιών και την μεγαλύτερη πώληση των εισιτηρίων της διοργάνωσης, ώστε να υπάρξει ένας ισορροπημένος προϋπολογισμός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή