Αμερικανική στήριξη σε ελληνικές επιχειρήσεις μέσω προγράμματος «Roots»

Αμερικανική στήριξη σε ελληνικές επιχειρήσεις μέσω προγράμματος «Roots»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση των ΗΠΑ στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ, μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος «Roots», ενός προγράμματος στήριξης και βοήθειας startup και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο υλοποιείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ο κ. Πάιατ, αφού υπογράμμισε τις καλές μακροχρόνιες σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, επισήμανε ότι η αμερικανική κεφαλαιαγορά θα στηρίζει το πρόγραμμα και οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τις ελληνικές, όπως διαφάνηκε και στη διάρκεια της ΔΕΘ. «Η πρωτοβουλία “Roots” του Χρηματιστηρίου Αθηνών ξεκίνησε να διαμορφώνεται στο πλαίσιο του περυσινού SelectUSA Summit και του ετήσιου Road Show στην Αμερική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το «Roots» είναι μια πρωτοβουλία ανάδειξης ανταγωνιστικών και εμπορικά αξιοποιήσιμων επιχειρηματικών σχεδίων μικρομεσαίων εταιρειών, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε επενδυτικά κεφάλαια, με κανόνες και βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται διεθνώς. Το πρόγραμμα αφορά την εξοικείωση ΜμΕ με τα διάφορα χρηματοπιστωτικά εργαλεία άντλησης κεφαλαίων, μέσω των αγορών του Χρηματιστηρίου, παρέχοντας πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο καταξιωμένων επαγγελματιών της κεφαλαιαγοράς, του επιχειρηματικού και του ακαδημαϊκού χώρου. Στόχος του «Roots» είναι η καθοδήγηση των συμμετεχουσών εταιρειών και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους επιτρέπουν να γνωστοποιήσουν αποτελεσματικά την επιχειρηματική τους πρόταση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Παράλληλα, το πρόγραμμα επιδιώκει την ενίσχυση του οικοσυστήματος της κεφαλαιαγοράς και την αξιοποίηση της δυναμικά διαμορφούμενης ευρωπαϊκής τάσης, για τη χρηματοδότηση του νέου ανταγωνιστικού παραγωγικού ιστού. Η ιδέα του προγράμματος ανήκει στον Τζέφρεϊ Πάιατ, την οποία κατέθεσε στον διευθύνοντα σύμβουλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδη, με στόχο την ανάσχεση της φυγής Ελλήνων και ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Ο κ. Λαζαρίδης από την πλευρά του τόνισε ότι το πρόγραμμα θα δυναμώσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας και, σε συνεργασία με διεθνείς φορείς, όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, θα παρέχεται ένα ισχυρό δίκτυο επαφών και υποστήριξης στις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιώργος Χατζηνικολάου επισήμανε ότι «φιλοδοξία του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τη νέα φουρνιά των επιχειρήσεων για την άντληση κεφαλαίων και να ενισχύσει τον ρόλο της κεφαλαιαγοράς ως πηγής χρηματοδότησης της οικονομίας». Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος επισήμανε ότι το πρόγραμμα αποτελεί μια ολιστική πρόταση για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους για χρηματοδότηση από διεθνείς μάλιστα αγορές, αφού πρώτα καταστούν ελκυστικές και αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή