Νέα προσφορά για την ΕΒΖ κατέθεσε η Innovation Brain

Νέα προσφορά για την ΕΒΖ κατέθεσε η Innovation Brain

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπανήλθε η επενδυτική εταιρεία Ιnnovation Brain για το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ). Η εταιρεία με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι υπέβαλε στην κυβέρνηση και στις πιστώτριες τράπεζες νέο σχέδιο διάσωσης της ΕΒΖ που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Η επενδυτική εταιρεία δηλώνει στην ανακοίνωσή της ότι είναι έτοιμη να διαθέσει 30 εκατ. ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης, ενώ υπόσχεται ότι πυρήνας των δραστηριοτήτων της θα είναι η Ελλάδα και όχι η Σερβία. Μάλιστα, υπόσχεται ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει το σχέδιό της άμεσα, δηλαδή ακόμη και πριν από τα Χριστούγεννα.

Το σχέδιο που υποβλήθηκε, αν και χαρακτηρίζεται εμπιστευτικό, σύμφωνα με την ίδια περιλαμβάνει:

• Την απόκτηση της EBZ στη βάση του σχεδίου που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

• Τη διάθεση επιπρόσθετων κεφαλαίων για τη λειτουργία της επιχείρησης, ύψους 30 εκατ. ευρώ.

• Τη δέσμευση ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει τη βασική χώρα παραγωγής (αντίθετα δεν θα υπάρξει εστίαση στη σερβική αγορά, η οποία φέτος είχε άλλη μια κακή χρονιά παραγωγής).

• Τη λειτουργία δύο παραγωγικών μονάδων, μία για την παραγωγή της κλασικής λευκής ζάχαρης και μία για την παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικής ζάχαρης, κ.ά.

Εφόσον η εταιρεία λάβει το πράσινο φως, υπόσχεται ότι θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών μονάδων μέσω συνεργασίας την οποία ήδη έχει εξασφαλίσει. Επίσης, θα προσφέρει τριετές συμβόλαιο στους αγρότες που παράγουν ζαχαρότευτλα, ενώ ακόμη ανέφερε ότι εξετάζει την παραγωγή βιοαιθανόλης. «Πιστεύουμε ότι το επιχειρηματικό σχέδιο για την επαναλειτουργία της παραγωγής ελληνικής ζάχαρης είναι η μόνη βιώσιμη λύση, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, εγκαταστάσεις και θα διασφαλίσει μια κρίσιμη βιομηχανία στη Βόρειο Ελλάδα», ανέφερε η ανακοίνωση της Innovation Brain. Παράγοντες κοντά στη διαδικασία εξυγίανσης της ΕΒΖ σημείωναν ότι, είτε η Ιnnovation Brain έχει εξασφαλίσει κάποια κεφάλαια που δεν διέθετε το περασμένο φθινόπωρο και επανήλθε, είτε συνεχίζει να «κυνηγά το θήραμα», καθώς η κυβέρνηση και οι τράπεζες βρίσκονται ενώπιον αδιεξόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή