Η Αθήνα καλεί τα Τίρανα να δείξουν υπευθυνότητα

Η Αθήνα καλεί τα Τίρανα να δείξουν υπευθυνότητα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενόχληση της Αθήνας έχει προκαλέσει η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή τον θάνατο 18χρονου Αλβανού στην Καβάλα. Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλ. Γεννηματάς δήλωσε ότι «οι γενικεύσεις που επιχειρεί το αλβανικό υπ. Εξωτερικών, συνδέοντας διαφορετικές ποινικές υποθέσεις και αποδίδοντάς αυτές σε “ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας”, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απαράδεκτες». Και πρόσθεσε ότι η Αλβανία θα πρέπει «να επιδείξει υπευθυνότητα», τονίζοντας ότι η Αθήνα αναμένει ακόμα «το τελικό πόρισμα για τον θάνατο του Ελληνα πολίτη, Κων. Κατσίφα, από πυρά των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το αλβανικό ΥΠΕΞ, ο 18χρονος Μάριο Ισάκ περιγράφεται ως ο τέταρτος Αλβανός που δολοφονείται στην Ελλάδα σε διάστημα δύο εβδομάδων και εκφράζεται «αγανάκτηση» για την απώλεια ζωών «συμπατριωτών» που οφείλεται στις καθυστερήσεις των ελληνικών αρχών. Το αλβανικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «εξτρεμιστικό υπόβαθρο και ρητορική μίσους». Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι η Αλβανία είναι έτοιμη να παρέχει «στα θύματα και στις οικογένειές τους όλη την απαραίτητη νομική και οικονομική υποστήριξη για να προστατεύσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους ως μέλη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής κοινότητας που ζει, σπουδάζει και συνεισφέρει για δεκαετίες στην Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή