Νέες αντιδράσεις στην ΕΟΕ για το αθλητικό νομοσχέδιο

Νέες αντιδράσεις στην ΕΟΕ για το αθλητικό νομοσχέδιο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ένας μετά τον άλλον οι Ελληνες αθλητικοί παράγοντες εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους στον νέο κυοφορούμενο αθλητικό νόμο. Βασικές αλλαγές, όπως οι δύο θητείες και ο έλεγχος στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών, βρίσκουν αντίθετο σχεδόν το σύνολο των παραγόντων ενώ ο τίτλος άρθρου «δημοκρατικός εκσυγχρονισμός» δέχεται τα περισσότερα πυρά. Τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές έχουν επιχειρηθεί παρόμοιες αλλαγές στον αθλητικό νόμο, αλλά δεν πέρασε καμία από αυτές. Κατά το παρελθόν και άλλοι υπουργοί είχαν δηλώσει ότι θα καταφέρουν να εξαφανίσουν τα σωματεία-μαϊμού ή ότι θα θέσουν τέλος στην «αθλητική παντοδυναμία» συγκεκριμένων παραγόντων, χωρίς όμως να καταφέρουν τίποτα.

Στην αλυσίδα των αντιδράσεων προστέθηκε η αντίδραση του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Ο «ισχυρός» άνδρας του μπάσκετ, που βρίσκεται στη διοίκηση της ελληνικής καλαθοσφαίρισης τις τελευταίες δεκαετίες, δεν μετέχει στις συνεδριάσεις της ΕΟΕ, παρόλο που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επέλθει… ειρήνη στο ελληνικό ολυμπιακό κίνημα. Ετσι, με επιστολή που έστειλε στον Σπύρο Καπράλο, η οποία ουσιαστικά είναι σύμφωνη με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εξέφρασε τη διαφωνία του.

Ο κ. Βασιλακόπουλος υποστηρίζει ότι το εν λόγω κείμενο θα έπρεπε να έχει επιστραφεί ως «ανεπίτρεπτο, συμπλεγματικό, προσβλητικό και εξόχως υβριστικό» και μόνο λόγω του τίτλου «Δημοκρατικός εκσυγχρονισμός» που φέρει. Ενας τίτλος που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προσβάλλει το σύνολο της εθελοντικής λαϊκής συμμετοχής και για τον οποίο πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους συντάκτες, «και ταυτόχρονα να τους ζητηθεί να οργανώσουν σεμινάρια δημοκρατίας και να μας καλέσουν να μας διδάξουν».

Οπως και τα μέλη που μετείχαν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έτσι και ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρει ότι το περιεχόμενο του αθλητικού νόμου έρχεται «σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του ολυμπιακού κινήματος» και ζητεί να συγκροτηθεί άμεσα η νομοπαρασκευαστική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή