ΚΟΣΜΟΣ

Το τελευταίο αντίο στον Τζορτζ Μπους

Σε μια σπάνια, για τα σημερινά δεδομένα της Αμερικής, στιγμή εθνικής ενότητας, ο Ντόναλντ Τραμπ και τέσσερις προκάτοχοί του αποχαιρέτισαν τον Τζορτζ Χέρμπερτ Γουόκερ Μπους, τον ήρωα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που επισφράγισε τη νίκη έναντι της ΕΣΣΔ στον Ψυχρό Πόλεμο. Οι Τραμπ, Ομπάμα, Κλίντον και Κάρτερ, μαζί με τον υιό Μπους, αποτίουν φόρο τιμής, καθώς η σορός του 41ου προέδρου εισέρχεται στον καθεδρικό ναό.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η ζωή και η παρουσία του 41ου προέδρου των ΗΠΑ στη δημόσια σφαίρα της χώρας μνημονεύθηκαν με σεβασμό και χιούμορ στον καθεδρικό ναό της Ουάσιγκτον χθες, όπου ένας νυν, ο Ντόναλντ Τραμπ, και τρεις πρώην πρόεδροι, οι Μπαράκ Ομπάμα, Μπιλ Κλίντον και Τζίμι Κάρτερ, παρακολούθησαν την τελετή, ενώ ένας τέταρτος, ο γιος του Τζορτζ Μπους ο νεότερος, εκφώνησε τον επικήδειο για τον τελευταίο πρόεδρο που πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ των παρισταμένων ήταν δεκάδες ξένοι ηγέτες και διπλωμάτες, Αμερικανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και άλλοι που εμπνεύστηκαν από τη ζωή του.

Ο Μπους ήταν ο τελευταίος σπουδαίος στρατιώτης αρχηγός κράτους, είπε ο ιστορικός Τζον Μίτσαμ στη νεκρολογία του, η ασπίδα μας σε δύσκολους καιρούς. Και δίνοντας έναν ελαφρύ τόνο στην ομιλία του, είπε ότι κάποτε ο Μπους είχε κάνει χειραψία με μια κούκλα βιτρίνας. Αντί να κοκκινίσει από ντροπή, χαμογέλασε και είπε: «Ποτέ δεν ξέρεις».

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ