Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική εκδοχή του «Sesame Street» παραδέχθηκε ότι επεξεργάζεται η Αν Χάθαγουεϊ (φωτ.), επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι της είχε προσφερθεί ένας ρόλος στην επερχόμενη παραγωγή της Warner Bros. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, το φιλμ θα είναι μιούζικαλ με αληθινούς ηθοποιούς, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jonathan Krisel. Η διάσημη εκπαιδευτική σειρά, που στην Ελλάδα έγινε γνωστή ως «Σουσάμι άνοιξε», εξακολουθεί να προβάλλεται στην αμερικανική τηλεόραση τέσσερις δεκαετίες μετά την παρουσίαση του πρώτου επεισοδίου.

(…) Ο διάσημος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και «πατέρας» του δημοφιλούς ντετέκτιβ Κλουζ, Γίργκεν Μπανσέρους (φωτ.), έρχεται στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου για να συναντήσει τους μικρούς του φίλους στον «Δαναό» στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018». Ο μικρός ντετέκτιβ που πίνει μόνο κρύο γάλα και μασάει τσιχλόφουσκες έχει μεταφραστεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα τα βιβλία του κυκλοφορούν από το «Μεταίχμιο».

(…) Χάρη στα βίντεο που έφτιαχνε με το iΡhone της η Σαρλότ Πρόντζερ (φωτ.), κέρδισε το βραβείο Τέρνερ 2018 που συνοδεύεται από περίπου 28.000 ευρώ. Η καλλιτέχνις δουλεύει με το βίντεο εδώ και 20 χρόνια αλλά δεν ήταν ευρύτερα γνωστή. Ο διευθυντής της Tate Britain, Αλεξ Φάρκαρσον, σημείωσε ότι με τη δουλειά της η Πρόντζερ έδειξε μια «σπουδαία» χρήση στην τέχνη μιας «πεζής» συσκευής, όπως η κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή