Pizza bianca

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα συνοδεύσουμε τα πάντα με αυτή τη λεπτή βάση πίτσας,  αντικαθιστώντας το ψωμί. Μπορούμε, αν θέλουμε, να προσθέσουμε εκτός από το χοντρό αλάτι και το μυρωδικό που μας αρέσει.

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄ Αναμονή: 1 ώρα+10΄ Ψήσιμο: 10΄

Υλικά (για 3 πίτσες 32 εκ.)

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 10 γρ. νωπή μαγιά
  • 330 ml νερό χλιαρό
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για πασπάλισμα

  • χοντρό αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη νωπή μαγιά στο χλιαρό νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, να ξεκουραστεί.

Χωρίζουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε 3 μπάλες. Αλευρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου, τοποθετούμε επάνω τις 3 μπάλες, καλύπτουμε με πετσέτες και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, να διπλασιαστούν σε μέγεθος.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C, στη λειτουργία του αέρα. Αλευρώνουμε 3 ρηχά ταψιά. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο διαμέτρου 32 εκ. και τα μεταφέρουμε στα ταψιά.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και βάζουμε και τα τρία ταψιά στον φούρνο ή ένα ένα, ανάλογα με τον φούρνο μας. Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και ραίνουμε τις πίτσες με λίγο λάδι επιπλέον.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή