Οι διεκδικητές των δήμων Ανατ. Αττικής

Οι διεκδικητές των δήμων Ανατ. Αττικής

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος υποψηφιοτήτων από τον χώρο της Κεντροδεξιάς παρατηρείται και στους υπόλοιπους δήμους της Ανατολικής Αττικής. Στην Πειραιώς υποδέχονται με ικανοποίηση την υπερπληθώρα υποψηφίων, ως ένδειξη της απήχησης που έχει το κόμμα στις τοπικές κοινωνίες. Στρατηγικά ωστόσο επιλέγονται οι αποστάσεις, χωρίς το κόμμα κεντρικά να μπαίνει σε τοπικές διενέξεις. Σημαντική παράμετρος, το γεγονός ότι από τη Ν.Δ. δίνουν έμφαση όχι μόνο στα πρόσωπα αλλά και στους συνδυασμούς που θα μπορέσει να σχηματίσει ο κάθε υποψήφιος, ως βασικό στοιχείο μιας κουλτούρας συνεργασίας, η οποία θεωρείται κομβική στη Ν.Δ.

Στον Δήμο Μαρκοπούλου, ο νυν δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης επιλέγει την περιφέρεια έναντι του δήμου και θα συνταχθεί με την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού. Τη θέση του «γαλάζιου» δημάρχου θα διεκδικήσουν ο δικηγόρος Κώστας Αλαγιάννης, αλλά και ο Χρήστος Δρίτσας, αμφότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, με ερείσματα στην Κεντροδεξιά. Υποψήφιος θα είναι και ο 37χρονος Λεωνίδας Μπέης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο Γιάννης Πολίτης. Επίσης η Μαντάλα Μαρίκα, προερχόμενη από την Κεντροδεξιά, ενώ ανεξάρτητη είναι η υποψηφιότητα του Γεωργίου Αδάμου. Στην Παιανία, από τον ΣΥΡΙΖΑ θα στηριχθεί ο Κώστας Μπουλμέτης, ο οποίος έχει περάσει από τους ΑΝΕΛ. Υποψήφιος εκ νέου θα είναι ο νυν δήμαρχος Σπύρος Στάμου που προέρχεται από τη Ν.Δ., ενώ υποψήφιοι θα είναι τόσο ο Ισίδωρος Μάδης όσο και ο Αθανάσιος Χατζηδάβαρης.

Τον Δήμο Παλλήνης θα διεκδικήσει ο νυν δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, που θεωρείται φαβορί να κερδίσει νέα θητεία. Ανεξάρτητη έχει δηλώσει πως θα κατέλθει η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, ενώ προερχόμενες από τη Ν.Δ. υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες στον ορίζοντα: ο Τάκης Μερτίρης, ο Αρης Βίτσιος και ο Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης. Αγνωστο παραμένει τι θα πράξει ο Νεκτάριος Καλαντζής, που είχε διεκδικήσει με αποτυχία στο παρελθόν την προεδρία της ΝΟΔΕ Αν. Αττικής. Σε Ραφήνα – Πικέρμι φαβορί είναι ο νυν δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, που έχει πιστωθεί σε μεγάλο βαθμό την άμεση αντίδραση του δήμου του στις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Υποψήφιος θα είναι και ο Δαμιανός Φαφούτης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, με ερείσματα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται και ο Βασίλης Πιστικίδης, νυν γενικός γραμματέας του δήμου. Με τη στήριξη του ΚΚΕ θα κατέλθει ο Τσαλαπατάκης Χρήστος, ενώ ανεξάρτητος θα κατέλθει ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με κομμάτι της Κεντροδεξιάς.

Στον Σαρωνικό θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης, ο οποίος ήταν και στις 50 υπογραφές για την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για την προεδρία της Ν.Δ. Θα έχει αντίπαλο τον νυν αντιπεριφερειάρχη της κ. Δούρου Πέτρο Φιλίππου, πρώην δήμαρχο της περιοχής, που επέλεξε να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο. Σε Σπάτα – Αρτέμιδα, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου, με ερείσματα στη Ν.Δ., ενώ από τον ίδιο πολιτικό χώρο προέρχεται και ο Πέτρος Πουλάκης, ο οποίος όμως υπάρχει περίπτωση να βρεθεί και στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη. Προερχόμενος από την Κεντροαριστερά είναι ο Γιώργος Κασσίμης, ενώ υποψήφια θα είναι και η Αννα Ραφτοπούλου. Τέλος, στον Δήμο Ωρωπού θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης, ενώ πρόθεση να κατέλθουν έχουν εκδηλώσει ο Διονύσης Καμπιώτης και ο Ευάγγελος Ηλιάσκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή