Ζάεφ: Είμαστε “Μακεδόνες”, μιλάμε “μακεδονικά” και δεν θα το αμφισβητήσει ποτέ κανείς ξανά

Ζάεφ: Είμαστε “Μακεδόνες”, μιλάμε “μακεδονικά” και δεν θα το αμφισβητήσει ποτέ κανείς ξανά

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανήλθε στις διατυπώσεις περί  «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας  των πολιτών της ΠΓΔΜ ο Ζόραν Ζάεφ.

Λίγες μέρες μετά τα δηλώσεις του για εκμάθηση των «μακεδονικών» στην Ελλάδα – για τις οποίες αργότερα τα Σκόπια εξέφρασαν τη λύπη του επειδή οι δηλώσεις παρερμηνεύτηκαν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ δήλωσε σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων:

«Είμαστε "μακεδόνες" και μιλάμε "μακεδονικά" και κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά αυτό». Μάλιστα, ανέβασε σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του σε βίντεο στo Facebook.

Παράλληλα, ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως ορίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι «μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός». 

«Έχουμε ένα πρόθεμα, το "Βόρεια" αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MakFax. 

Ο Ζάεφ διαβεβαιώσε ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της "μακεδονικής" γλώσσας και του αυτοπροσδιορισμού μας».

«Η "μακεδονική" ταυτότητα και η "μακεδονική" γλώσσα προστατεύονται (σ.σ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών) όσο ποτέ άλλοτε» τόνισε χαρακτηριστικά. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή