«Επί ποδός» η Μαδρίτη για τον «Υπερτελικό» του Κόπα Λιμπερταδόρες

«Επί ποδός» η Μαδρίτη για τον «Υπερτελικό» του Κόπα Λιμπερταδόρες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ερχομός των σκληροπυρηνικών οπαδών της Μπόκα Τζούνιορς, αλλά και κάποιων της Ρίβερ Πλέιτ στη Μαδρίτη ενόψει του μεθαυριανού «Υπερτελικού» του Κόπα Λιμπερταδόρες έχει θορυβήσει τις ισπανικές αρχές, που χθες προέβησαν και στις πρώτες απελάσεις Αργεντινών χούλιγκαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας, απελάθηκαν πριν καν περάσουν την πόρτα εξόδου του αεροδρομίου της Μαδρίτης οι σεσημασμένοι «μπάρας μπράβας» της Μπόκα, Μάξι Μασάρι και Γιονάταν Δαβίδ Δεβότο. Οι Αρχές τούς έβαλαν κατευθείαν στην επόμενη πτήση για Μπουένος Αϊρες. Ειδικά ο Μασάρι θεωρείται υπαρχηγός της συμμορίας που λυμαίνεται τις εξέδρες των φανατικών φίλων της Μπόκα.

«Οποιος χούλιγκαν μας έρχεται με παρελθόν που συνδέεται με ανθρωποκτονία θα απελαύνεται από την Ισπανία», ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι Αρχές καθώς και τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης εκφράζουν την ανησυχία τους για την τακτική των αρχών της Αργεντινής που επιτρέπουν στα κακοποιά αυτά στοιχεία όχι μόνο να κυκλοφορούν ελεύθερα αλλά και να μεταβούν στη Μαδρίτη για το «ματς του αιώνα», όπως το χαρακτηρίζουν στην Αργεντινή.

«Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπουν οι Αρχές της Αργεντινής να ταξιδέψουν στη Μαδρίτη κάποιοι από τους πιο βίαιους “μπάρας”;» διερωτάται η ισπανική εφημερίδα Marca, αναφέροντας την περίπτωση του Ράφα Δι Σέο, επικεφαλής του σκληρού συνδέσμου Λα Δόσε (σε ελεύθερη μετάφραση «Η Φανέλα Με Το 12») της Μπόκα, καθώς και άλλων σεσημασμένων. «Με την έγκριση της Δικαιοσύνης, δεν υπάρχει πια κανένας νομικός περιορισμός για να τους αρνηθούν την είσοδο οι ισπανικές υπηρεσίες μετανάστευσης», προειδοποιεί η ίδια εφημερίδα.

Δεν φτάνει που θα κουβαληθούν στη Μαδρίτη κάποια… επίλεκτα στελέχη των αντίπαλων συμμοριών του Μπουένος Αϊρες με τον κίνδυνο να συναντηθούν κάπου, ως… δύο ξένοι στην ίδια πόλη, η παρουσία τους στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» δεν αποκλείεται να διεγείρει και το αίσθημα «φιλοξενίας» των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ρεάλ.

Στην Αργεντινή τα έχουν ήδη με τους φιλάθλους της πρωταθλήτριας Ευρώπης, με καταγγελίες στα μέσα της χώρας ότι οπαδοί των «μερένχες» έχουν πάρει πολλά εισιτήρια από τις 50.000 που προβλέπονται για πώληση στα ταμεία του γηπέδου, και τα μεταπωλούν σε φίλους της Ρίβερ και της Μπόκα πέντε ή και έξι φορές ακριβότερα. Είναι δε απορίας άξιον πώς κάποιοι «μπάρας μπράβας» φτάνουν ήδη στην Ισπανία, όταν απλοί φίλαθλοι δεν μπορούν να δώσουν τα 1.500 ευρώ που κοστίζει η μετάβαση στη Μαδρίτη, με αποτέλεσμα τις επιστροφές 2.000 εισιτηρίων της Ρίβερ και 1.000 της Μπόκα από τις 5.000 που πήρε κάθε ομάδα για τους φίλους της στην Αργεντινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή