Συλλέκτης ανακαλύπτει το παλαιότερο ρολόι Longines

Συλλέκτης ανακαλύπτει το παλαιότερο ρολόι Longines

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Longines ανακοίνωσε με μεγάλη υπερηφάνεια ότι χάρη στη βοήθεια ενός φανατικού συλλέκτη της μάρκας ανακαλύφθηκε ένας μικρός θησαυρός από το παρελθόν, ένα ρολόι Longines 183. Ο σειριακός αυτός αριθμός δείχνει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο τσέπης κατασκευάστηκε το 1867 και είναι το παλαιότερο ρολόι της Longines που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Με ιστορία 186 χρόνων πίσω της, η παραδοσιακή ελβετική ωρολογοποιία προσέχει και σέβεται ιδιαίτερα την κληρονομιά της και φροντίζει να την αναδεικνύει. Μία επίσκεψη στο μουσείο της στο Saint Imier και στο πλουσιότατο αρχείο της αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Άλλωστε και η σύγχρονη συλλογή της μάρκας είναι διανθισμένη με μοντέλα Heritage, τα οποία είτε είναι εμπνευσμένα είτε αποτελούν remakes ιστορικών μοντέλων από το παρελθόν.

Συλλέκτης ανακαλύπτει το παλαιότερο ρολόι Longines-1 

Το ρολόι περιήλθε στην κατοχή ενός γνωστού αμερικανού συλλέκτη ιαπωνικής καταγωγής, μετά από προσεκτική έρευνα. Ο συλλέκτης εμφανίστηκε πρόσφατα στα κεντρικά της Longines προκειμένου να εκτιμήσει το συναρπαστικό του εύρημα. Εξαιτίας του μικρού του σειριακού αριθμού και των στοιχείων που βρέθηκαν καταχωρημένα στα αρχεία της Longines, οι ιστορικοί και οι ωρολογοποιοί της μάρκας επιβεβαιώνουν ότι το συγκεκριμένο ρολόι τσέπης όντως κατασκευάστηκε το 1867, έτος δημιουργίας του εργοστασίου της Longines, το οποίο αντικατέστησε τις αρχικές εγκαταστάσεις του 1832.

 Συλλέκτης ανακαλύπτει το παλαιότερο ρολόι Longines-2

Το ρολόι είναι φτιαγμένο από ασήμι και είναι τύπου savonette, προστατεύεται δηλαδή από δύο καπάκια και στις δύο όψεις του. Διαθέτει έναν μηχανικό κουρδιστό μηχανισμό και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα των μοντέλων που παρήγαγε η Longines εκείνη την εποχή.   

 Συλλέκτης ανακαλύπτει το παλαιότερο ρολόι Longines-3

Η ιπτάμενη πυξίδα, το έμβλημα της μάρκας ήδη από τα πρώτα χρόνια της, είναι χαραγμένο τόσο επάνω στον μηχανισμό όσο και στο εσωτερικό του καπακιού.

Συλλέκτης ανακαλύπτει το παλαιότερο ρολόι Longines-4

Δύο κενοί θυρεοί και ένα ανθισμένο μοτίβο κοσμούν το επάνω καπάκι. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία συναρπαστική ανακάλυψη, αφού το ρολόι παρά την παλαιότητά του είναι σε εξαιρετική κατάσταση και λειτουργεί στην εντέλεια!

 

Δείτε και το σχετικό video

Περισσότερες πληροφορίες για τη Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή