ΗΠΑ: Σφοδρή επίθεση Τραμπ σε Μιούλερ, ενόψει ανακοινώσεων για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016

ΗΠΑ: Σφοδρή επίθεση Τραμπ σε Μιούλερ, ενόψει ανακοινώσεων για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με ομοβροντία μηνυμάτων στο Twitter, επιτέθηκε ξανά με δριμύτητα στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, αναφορικά με την έρευνα που διεξάγει για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, λίγες ώρες πριν δημοσιοποιηθούν τα πιο νέα στοιχεία της.

Μάλιστα, ο Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Ουίλιαμ Μπαρ – πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους του νεώτερου – στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου, Τζεφ Σέσιονς, απολύθηκε τον περασμένο μήνα, μετά από πολύμηνη αντιπαράθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στα πρώτα μηνύματά του, που αναρτήθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί, τοπική ώρα, ο Τραμπ έκανε και πάλι λόγο για τις «πολυάριθμες συγκρούσεις συμφερόντων» γύρω από το πρόσωπο του ειδικού εισαγγελέα. Επίσης, στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου βρέθηκαν οι συνήθεις ύποπτοι «αντίπαλοι» του: ο πρώην διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο απέλυσε τον Μάιο του 2017, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν και το προεκλογικό επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον.

Ο ειδικός εισαγγελέας και πρώην διευθυντής του FBI πρόκειται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα νεώτερα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του, κυρίως σε ό,τι αφορά το κατά πόσο συνεργάστηκε με το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην δικηγόρος και έμπιστος συνεργάτης του Τραμπ. Πρόσφατα, ο Κόεν παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο, αναφορικά με τις επαφές του με Ρώσους σχετικά με ένα κατασκευαστικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ομάδα του Μιούλερ πρόκειται επίσης να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα ψέματα που κατέθεσε στο FBI ο πρώην διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, ο οποίος δέχτηκε να συνεργαστεί με την έρευνα, ώστε να του επιβληθεί μειωμένη ποινή σε μια παλαιότερη υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή