Ελληνας ο νέος γενικός γραμματέας της FIBA – Ποιος είναι ο Ανδρέας Ζαγκλής

Ελληνας ο νέος γενικός γραμματέας της FIBA – Ποιος είναι ο Ανδρέας Ζαγκλής

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο Γενικό Γραμματέα της ανακοίνωσε η FIBA, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το sport-fm.gr.

Μετά την ξαφνική απώλεια του Πάτρικ Μπάουμαν η θέση του πιο ισχυρού άνδρα του παγκοσμίου μπάσκετ είχε μείνει «ορφανή», με το συμβούλιο να δίνει ομόφωνα το χρίσμα στον Ανδρέα Ζαγκλή.

Ο 38χρονος Έλληνας δικηγόρος εργαζόταν ως νομικός σύμβουλος της FIBA από το 2016, ενώ τα εννέα προηγούμενα χρόνια ήταν εξωτερικός συνεργάτης της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ, αναλαμβάνοντας μία σειρά από υποθέσεις.

Μία από τις πιο γνωστές του υποθέσεις ήταν η υπεράσπιση της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Δικαστήριο Αθλητικών Υποθέσεων το 2017, όταν η ομάδα είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου να τιμωρήσει την ομάδα με απαγόρευση μεταγραφών.

Ο Ζαγκλής έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα του αθλητικού κόσμου, όπως ο Τσάμπι Αλόνσο, ο Χάβι Μαρτίνεθ και ο Αρτούρο Βιντάλ, αλλά και πέρα από την Ατλέτικο έχει συνεργαστεί και με άλλες ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του συμβουλίου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Η αποστολή είναι ξεκάθαρη. Να αναπτύξουμε το άθλημα παγκοσμίως και να ενώσουμε την μπασκετική κοινότητα. Αυτό προτίθεμαι να υπηρετήσω μέσα από τις αξίες της FIBA και την πλούσια ιστορία της. Η FIBA θα εξακολουθήσει να εργάζεται μαζί με τις ομοσπονδίες μέλη της. Στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον θα πρέπει να είμαστε μοντέρνοι διαχειριστές, συνετοί ρυθμιστές και εξαιρετικοί διοργανωτές, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υψηλές προσδοκίες της μπασκετικής οικογένειας και περισσότερο των παικτών, ομάδων, λιγκών, φιλάθλων και χορηγών», ήταν η πρώτη δήλωση του νέου Γενικού Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή.

Ελληνας ο νέος γενικός γραμματέας της FIBA – Ποιος είναι ο Ανδρέας Ζαγκλής-1

Ο Ζαγκλής έχει μακρόχρονη ενασχόληση με το μπάσκετ από διάφορα πόστα. Ήταν παίκτης στις ομάδες των Μελισσίων και του Αμαρουσίου, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μπάσκετ λόγω τραυματισμών, οι οποίοι δεν κατάφεραν όμως να τον απομακρύνουν από το άθλημα, καθώς αργότερα ίδρυσε την ομάδα του Ερμή Μελισσίων.

Φωτογραφίες: fiba.basketball

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή