Σούπερ Λιγκ: Δοκιμασία του Ολυμπιακού στην Ξάνθη

Σούπερ Λιγκ: Δοκιμασία του Ολυμπιακού στην Ξάνθη

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίμονη προσπάθεια του Ολυμπιακού να μειώσει ή, έστω, να διατηρήσει στα επίπεδα των έξι βαθμών την απόσταση από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, δίνει την πιο ζωηρή πινελιά ενδιαφέροντος στη 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, τώρα που ο κύκλος των ντέρμπι έχει σχεδόν κλείσει, τρεις στροφές πριν από το φινάλε του α΄ γύρου.

Το πιο σημαντικό ματς αυτού του τριημέρου είναι αναμφίβολα των «ερυθρολεύκων» στην Ξάνθη. Το ότι τα «Πηγάδια» δεν ήταν ποτέ «καυτή» έδρα και οι γηπεδούχοι προέρχονται από τρεις συνεχόμενες ήττες χωρίς να πετύχουν ούτε ένα γκολ, δεν μειώνει τον συντελεστή δυσκολίας για τον Ολυμπιακό, παρά την ευνοϊκή παράδοση που έχει εκεί. Η Ξάνθη ήταν η πρώτη ομάδα που του έκοψε βαθμούς (1-1) στο περυσινό πρωτάθλημα και προκάλεσε ένα ντόμινο τεσσάρων συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων που τον κράτησαν μακριά από την κορυφή.

Εάν η ακριτική ομάδα καταφέρει και εφέτος να μην ηττηθεί, πόσο μάλλον να νικήσει, θα οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» σε μια οδυνηρή βαθμολογική απώλεια που είναι πιθανό να βάλει πρόωρο τέλος στη μάχη του πρωταθλήματος, ειδικά εάν ο ΠΑΟΚ νικήσει τη Λάρισα στην Τούμπα και αυξήσει τη διαφορά στους 8 ή 9 βαθμούς. Διότι εάν μία ομάδα (με το σενάριο αυτό) έχει χάσει μόλις δύο βαθμούς έπειτα από 13 αγωνιστικές, είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει όποιος την κυνηγάει ότι μπορεί να σπαταλήσει το πλεονέκτημα μιας σχεδόν διψήφιας διαφοράς. Γι’ αυτό και ο Μαρτίνς ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του: το κρίσιμο ματς με τη Μίλαν για το Γιουρόπα Λιγκ έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τον αυριανό αγώνα στην Ξάνθη.

Με την ίδια λογική από την… αντίστροφη πλευρά, το ίδιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι και το δικό του παιχνίδι με τη Λάρισα στην Τούμπα. Οσο η ομάδα του Λουτσέσκου κερδίζει από αγωνιστική σε αγωνιστική τόσο πιο πολύ αποθαρρύνει όποιον ελπίζει στο σενάριο μιας μεγάλης ανατροπής. Σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου η Τούμπα είναι πολύ ευάλωτη, στο πρωτάθλημα παραμένει υψηλό εμπόδιο για όλους. Τα τελευταία δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ έχασε βαθμούς εκεί μόνο λόγω της τιμωρίας του για επεισόδια, γι’ αυτό και προβάλει αύριο ως ακλόνητο φαβορί απέναντι σε μια ομάδα που δεν παίρνει συχνά καλά αποτελέσματα εκτός έδρας.

Ενδιαφέρον είναι και το αυριανό παιχνίδι Ατρόμητος – Αρης, δύο ομάδων της πρώτης πεντάδας που διεκδικούν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι Περιστεριώτες έχασαν πέντε βαθμούς στα τελευταία δύο παιχνίδια τους και χάλασαν το καλό σερί που τους κράτησε για καιρό δίπλα στον ΠΑΟΚ. Με νίκη αύριο ηρεμούν, ειδάλλως θα χάσουν έδαφος και κινδυνεύουν να μπουν σε συνθήκες πίεσης. Ο Αρης είναι αρκετά πιο πίσω, έχει δείξει, όμως, καλά αντανακλαστικά μετά την πρόσληψη του Παντελίδη και θέλει θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει στην πεντάδα.

Τον ίδιο στόχο έχει και ο Παναθηναϊκός που παίζει στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, ο οποίος «καίγεται» για βαθμούς. Οι δύο ομάδες έχουν σχεδόν τέσσερα χρόνια να βρεθούν αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα, αλλά τον Νοέμβριο του 2016 που αναμετρήθηκαν στο Κύπελλο οι Κρητικοί είχαν επικρατήσει. Σε τροχιά Ευρώπης θέλει να παραμείνει και η ΑΕΚ υποδεχόμενη σήμερα τη Λαμία, η οποία έχασε μεν τα δύο τελευταία της παιχνίδια μετά ένα αήττητο σερί 8 αγωνιστικών, αλλά τα έχασε πολύ δύσκολα από Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Στους άλλους τρεις αγώνες, οι γηπεδούχοι (Αστέρας Τρ., Παναιτωλικός και Πανιώνιος) έχουν μικρότερη βαθμολογική πίεση σε σχέση με τους φιλοξενουμένους (Γιάννινα, Απόλλωνα και Λεβαδειακό αντίστοιχα). Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής, η επιστροφή του Ακη Μάντζιου στους πάγκους και στον Πανιώνιο στη θέση του Ανιγκό.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής: Σάββατο: 17.15 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports1), 19.30 AEK – Λαμία (Νovasports2), Κυριακή: 15.30 Ξάνθη – Ολυμπιακός (ΕΡΤ), 17.15 ΟΦΗ -Παναθηναϊκός (Novasports2), 19.00 Ατρόμητος – Αρης (ΕΡΤ), 19.30 ΠΑΟΚ – Λάρισα (Novasports1), Δευτέρα: Παναιτωλικός – Απόλλων (ΕΡΤ), 19.30 Πανιώνιος – Λεβαδειακός (Novasports1).

Η βαθμολογία (12 αγωνιστικές): ΠΑΟΚ 32, Ολυμπιακός 26, Ατρόμητος 25, ΑΕΚ 20, Παναθηναϊκός 19, Αρης 19, Ξάνθη 18, Πανιώνιος 17, Παναιτωλικός 15, Λάρισα 14, Αστέρας Τρ. 12, Λαμία 11, ΠΑΣ Γιάννινα 11, ΟΦΗ 8, Λεβαδειακός 7, Απόλλων 2 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -6 β., η ΑΕΚ -3 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή