Ιταλία: Νεκροί πέντε έφηβοι και μια μητέρα σε κέντρο διασκέδασης – Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες (φωτογραφίες-βίντεο)

Ιταλία: Νεκροί πέντε έφηβοι και μια μητέρα σε κέντρο διασκέδασης – Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες (φωτογραφίες-βίντεο)

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 100 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην παραλιακή πόλη Κορινάλντο στην κεντρική Ιταλία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Πυροσβεστικής αλλά και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA οι θαμώνες πανικοβλήθηκαν και επιχείρησαν να τρέξουν προς τις εξόδους όταν κάποιος ψέκασε επιβλαβή ουσία, κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για σπρέι πιπεριού, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν.

Δεκατρείς από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Ίσως εξαιτίας της ρίψης μίας ουσίας που προκαλεί κνησμό, οι νεαροί άρχισαν να απομακρύνονται απότομα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον. Δυστυχώς, υπάρχουν έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες», αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τους μέχρι τώρα ελέγχους οι καραμπινιέροι εξακρίβωσαν ότι «στην ντίσκο Lanterna Azzurra, όπου έπρεπε να εμφανισθεί ο τραγουδιστής Sfera Ebbasta είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια από όσα επιτρέπει ο νόμος».

Ιταλία: Νεκροί πέντε έφηβοι και μια μητέρα σε κέντρο διασκέδασης – Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες (φωτογραφίες-βίντεο)-1

Οπως δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας στο κανάλι Sky Italia οι νεκροί είναι δύο αγόρια και τρία κορίτσια ηλικίας από 14 έως 16 ετών, καθώς και μία μητέρα 39 ετών, που είχε συνοδεύσει την κόρη της στη συναυλία. 

Ιταλία: Νεκροί πέντε έφηβοι και μια μητέρα σε κέντρο διασκέδασης – Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες (φωτογραφίες-βίντεο)-2
Ιταλία: Νεκροί πέντε έφηβοι και μια μητέρα σε κέντρο διασκέδασης – Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες (φωτογραφίες-βίντεο)-3

Στο εσωτερικό του κλαμπ βρίσκονταν περίπου 1.000 άτομα. 

Το δράμα εξελίχθηκε περί τις 02.00, ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο στην ντισκοτέκ υπήρχαν τρεις έξοδοι κινδύνου, η μία εκ των οποίων έβγαζε σε μία μικρή γεφυρούλα πάνω από μία τάφρο, η οποία οδηγούσε στον χώρο στάθμευσης του κτιρίου. Υπό την πίεση τόσων ανθρώπων, οι οποίοι σπρώχνονταν για να βγουν από την αίθουσα, τμήμα της γέφυρας υποχώρησε με αποτέλεσμα πολλοί να πέσουν μέσα στην τάφρο. Όσοι είχαν την ατυχία να πέσουν πρώτοι συμπιέσθηκαν από τους υπόλοιπους και έχασαν τη ζωή τους.

Πάντως, δεκαεξάχρονος που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο δήλωσε στο ANSA ότι τουλάχιστον μία από τις εξόδους κινδύνου ήταν κλειδωμένη όταν επιχείρησε να βγει.

«Χορεύαμε και περιμέναμε να ξεκινήσει η συναυλία, όταν αισθανθήκαμε μία έντονη οσμή. Τρέξαμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, όμως τη βρήκαμε κλειστή, με τους ανθρώπους της ασφάλειας να μας λένε να επιστρέψουμε πίσω», δήλωσε.

Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνα εξετάζοντας και το εάν πράγματι οι έξοδοι κινδύνου ήταν ανοιχτές. 

Το συμβάν ξύπνησε αμέσως σε όλην την Ιταλία τις αλγεινές μνήμες από τον πανικό, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο και τον τραυματισμό άλλων 1.500, στην πλατεία Σαν Κάρλο στο Τορίνο στη διάρκεια της αναμετάδοσης του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ της Γιουβέντους και της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ιούνιο του 2017 και είχε προκληθεί έπειτα από τη διάδοση φήμης για βόμβα.

Επιπλέον, έπειτα από έναν χρόνο έρευνας, οκτώ άνθρωποι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο ως ύποπτοι ότι ψέκαζαν με σπρέι που προκαλεί ερεθισμό στο πλήθος στην ίδια πλατεία, με απώτερο στόχο την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από τα θύματά τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή