Απονομή Οσκαρ: Παραιτήθηκε ο Κέβιν Χαρτ

Απονομή Οσκαρ: Παραιτήθηκε ο Κέβιν Χαρτ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κωμικός Κέβιν Χαρτ παραιτήθηκε την Πέμπτη από την παρουσίαση των βραβείων Οσκαρ του 2019, καθώς κάποιες «βάναυσες λέξεις» που ανήρτησε στο Twitter για τους ομοφυλόφιλους στο παρελθόν, επανεμφανίστηκαν διαδικτυακά. Ο 39χρονος ηθοποιός που συμμετείχε στην ταινία «Ride along» είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι θα ήταν ο παρουσιαστής στην τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, αλλά τα πράγματα μέσα σε δύο ημέρες άλλαξαν.

«Εκανα την επιλογή να παραιτηθώ από την παρουσίαση των βραβείων Οσκαρ. Αυτό συνέβη επειδή δεν επιθυμώ να είμαι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μία νύχτα που θα πρέπει να εορταστεί από τόσους καταπληκτικά ταλαντούχους καλλιτέχνες», έγραψε στο Twitter ο Χαρτ, αργά το απόγευμα της Πέμπτης. «Ζητώ ειλικρινώς συγγνώμη από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για τις βάναυσες λέξεις από το παρελθόν μου», έγραψε σε ένα άλλο τιτίβισμά του.

Τιτιβίσματα

Σε ένα από τα παλιότερα τιτιβίσματά του, ο Χαρτ περιέγραψε τη φωτογραφία ενός ηθοποιού ως μία «ομοφυλόφιλη διαφημιστική πινακίδα για το έιτζ». Σε ένα άλλο τιτίβισμά του ανέφερε ότι αν ο γιος του έπαιζε με ένα κουκλόσπιτο, θα του το έσπαγε στο κεφάλι και θα του έλεγε να σταματήσει να είναι ομοφυλόφιλος. Η Ακαδημία Κινηματογράφου, που διοργανώνει την απονομή των βραβείων Οσκαρ, δεν σχολίασε την είδηση.

Ο Τσαντ Γκρίφιν πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με έδρα την Ουάσιγκτον, της «Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», απάντησε στον Χαρτ μέσω του Τwitter το βράδυ της Πέμπτης. «Εχεις μία σπάνια ευκαιρία να αναλάβεις την ευθύνη και να διδάξεις ανθρώπους αυτή τη στιγμή και να στείλεις ένα μήνυμα στους νέους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ότι έχουν σημασία, ότι αξίζουν αξιοπρέπεια και σεβασμό», αναφέρει στο τιτίβισμά του ο Γκρίφιν.

Ο Χαρτ, ο οποίος πρωταγωνίστησε και στην ταινία του 2017 «Jimanji:Welcome to the Jungle», επρόκειτο να διαδεχθεί τον Τζίμι Κίμελ, ο οποίος ήταν ο παρουσιαστής στην τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ το 2018 και το 2017.

Ο Χαρτ, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram, χαρακτήρισε την παρουσίαση των Οσκαρ «την ευκαιρία μιας ολόκληρης ζωής» και προσέθεσε «είμαι ευτυχισμένος που έφτασε επιτέλους η ημέρα για να παρουσιάσω την απονομή των βραβείων Οσκαρ». Η Ακαδημία Κινηματογράφου του απάντησε «Καλώς ήλθες στην οικογένεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση της απονομής των βραβείων Οσκαρ είναι μία από τις πιο σεβαστές και δύσκολες δουλειές στον κόσμο του θεάματος, καθώς διαχειρίζεται τις προσδοκίες όλων των σημαντικών ανθρώπων που παρίσταντο στην αίθουσα αλλά και των εκατομμυρίων ανθρώπων που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση, χρησιμοποιώντας ως όπλο ένα συνδυασμό αστείων που δεν μπορεί κανείς να συλλάβει έξω από την βιομηχανία του θεάματος.

Ο Χαρτ, ο οποίος είναι Αφροαμερικανός, επρόκειτο να είναι ένας από τους ελάχιστους μαύρους παρουσιαστές της απονομής των βραβείων Οσκαρ τα τελευταία 90 χρόνια, μεταξύ των οποίων ο Κρις Ροκ, η Γούπι Γκόλντμπεργκ και ο Σάμι Ντέιβις ο νεότερος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή