Γαλλία: Πληροφορίες για τη διάταξη των δυνάμεων της αστυνομίας διέρρευσαν στο Διαδίκτυο

Γαλλία: Πληροφορίες για τη διάταξη των δυνάμεων της αστυνομίας διέρρευσαν στο Διαδίκτυο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληροφορίες για ένα τμήμα του μηχανισμού των μέτρων που έχουν θέσει σε εφαρμογή οι δυνάμεις της τάξης για να αντιμετωπισθεί η μαζική διαδήλωση του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» στο Παρίσι, διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της αστυνομίας.

Η παρισινή εισαγγελία της πρωτεύουσας ξεκίνησε έρευνες για να εντοπισθεί ποια είναι η πηγή της διαρροής αυτής, πρόσθεσαν δικαστικές πηγές.

«Ενα υπηρεσιακό σημείωμα των υπηρεσιών ασφαλείας πρωτευούσης (DSPAP) σχετικά με το προσωπικό που έχει κινητοποιηθεί διέρρευσε στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα τεχνικό σημείωμα που απετέλεσε αντικείμενο ευρείας διάδοσης», προσθέτει η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σημείωμα αυτό «αφορά μόνον ένα μέρος των δυνάμεων, κατά βάση τις πιο ελαφρές κι ευέλικτες μονάδες που διατίθενται για να κτενίζουν σε ελάχιστο χρόνο το σύνολο του πεδίου δράσης».

«Για την ανάπτυξη των δυνάμεων, ελήφθη υπόψη» η διαρροή αυτή, προσθέτει η αστυνομία, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το γεγονός.

Σε όλη την επικράτεια της Γαλλίας έχουν ληφθεί πρωτοφανή μέτρα επιφυλακής, ιδίως δε στο Παρίσι, που το περασμένο Σάββατο υπήρξε θέατρο σκηνών σκληρής βίας, που εξέπληξαν την κοινή γνώμη σε Γαλλία και εξωτερικό. Για το τρέχον Σαββατοκύριακο έχουν κινητοποιηθεί 89.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, 8.000 εκ των οποίων στο Παρίσι, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη των γεγονότων αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή