«Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ για τις βουλευτικές εκλογές

«Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ για τις βουλευτικές εκλογές

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το θέμα των Πρεσπών να εντείνει την εκλογολογία, στο ΚΙΝΑΛ βρίσκονται στην τελική ευθεία για την πλήρη κατάρτιση των ψηφοδελτίων των εθνικών εκλογών, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί σε ποσοστό σχεδόν 80% και αναμένεται να εγκριθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Κ.Ε. του κόμματος. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» στον νότιο τομέα της (πρώην) Β΄ Αθηνών, ο Γιώργος Πεταλωτής, η Τόνια Αντωνίου, ο αν. εκπρόσωπος Σπύρος Καρανικόλας, η Ζέφη Δημαδάμα, ενώ τα νότια θα είναι ένας από τους τρεις τομείς που θα πολιτευτεί και η Φώφη Γεννηματά. Στα δυτικά, υποψήφιος θα είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Τάσος Δαρσινός, ο Μπάμπης Καρπούζος, αλλά και ο Θάνος Ασκητής. Στον βόρειο τομέα, θα βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης (ΔΗΜΑΡ), ο Κώστας Πανταζής, πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Παναγιώτης Βλάχος προερχόμενος από το Ποτάμι. Οι πληροφορίες που θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ίδια περιφέρεια, είναι επισφαλείς καθώς ο ευρωβουλευτής έχει διαμηνύσει πως αν προηγηθούν οι ευρωεκλογές θα επιδιώξει την επανεκλογή του. Στην Α’ Αθηνών θα είναι υποψήφιοι ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο Μάνος Επιτροπάκης, αλλά και η Ράνια Νικολοπούλου. Στην Περιφέρεια Αττικής, ανατολικά θα είναι η νυν βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Παντελής Ασπραδάκης (ΚΙΔΗΣΟ), οι Σπύρος Βρεττός και Σωτήρης Ζώτος. Στα δυτικά θα είναι οι Μηνάς Αναστασάκης και Αγγελος Κόκοτος. Στην Α΄ Πειραιά θα κατέλθει πιθανότατα ο Απόστολος Πόντας (ΕΔΕΜ), ο πρ. βουλευτής Δημήτρης Καρύδης και ο Στέλιος Μανουσάκης. Ενώ στη Β΄ Πειραιά σταυρό θα διεκδικήσουν ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης, οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Δημήτρης Λιντζέρης και ο δικηγόρος Παντελής Καμμάς.

Ανεβαίνοντας προς τα βόρεια, στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιοι ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, ο Αντώνης Σαουλίδης, ο Νίκος Ξυλούρης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Χρήστος Παπαστεργίου, ενώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης ο νυν βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης, η Μαρία Κιλαζίδου, στέλεχος ΚΙΔΗΣΟ, η Βίκυ Παπαγεωργίου και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πετρίδης. Στη Ροδόπη ο νυν βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ αλλά και ο Γιώργος Μανανάς. Στη Λάρισα την είσοδό του στη Βουλή θα διεκδικήσει ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, ο νυν βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαργιώτας από το Ποτάμι αλλά και ο πρ. βουλευτής Βασίλης Εξαρχος. Στη Δράμα θα είναι εκ νέου υποψήφια η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, ενώ στα Ιωάννινα έδρα θα διεκδικήσει ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνος Γάτσιος, «αντίπαλος» με τον Μιχάλη Κασσή και τον αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Θανάση Μανταλόβα. Στην Κοζάνη θα είναι ο πρ. υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Περικλής Αλειφέρης, ενώ στις Σέρρες την επανεκλογή θα επιδιώξει ο βουλευτής Γιώργος Τζελέπης.

Στην Αργολίδα ο νυν βουλευτής Γιάννης Μανιάτης θα έχει «αντιπάλους» τους Γιάννη Στεφάνου και Ανδρέα Πουλά. Στην Αρκαδία υποψήφιοι θα είναι οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Πραχαλιάς, ενώ στην Ηλεία θα αναμετρηθούν ο νυν βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος με τον Μιχάλη Κατρίνη. Στη Λακωνία θα είναι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και στη Μεσσηνία ο Μενέλαος Γερονικολός. Στην Αχαΐα η υποψηφιότητα που θα δεσπόσει εφόσον «κλειδώσει» θα είναι αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ υποψήφιος θα είναι και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Στο Ηράκλειο θα κατέλθει ο νυν βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Λάμπρος Αντωνόπουλος, αλλά και η Σοφία Παπαδάκη και ο Χρήστος Στρατάκης (αμφότεροι ΚΙΔΗΣΟ) και στο Λασίθι ο Αντώνης Βγόντζας.

Οσον αφορά το Επικρατείας, που «χειρίζεται προσωπικά η κ. Γεννηματά» επιθυμεί να είναι ξανά ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο ακούει στο όνομα Βαγγέλης Βενιζέλος, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται κατόπιν συζήτησης του πρώην προέδρου με την κ. Γεννηματά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή