Seat Tarraco: Ανεση και ασφάλεια για 7 επιβάτες

Seat Tarraco: Ανεση και ασφάλεια για 7 επιβάτες

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Βαρκελώνη επέλεξε η Seat για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του πρώτου 7θέσιου SUV μοντέλου της, του Tarraco, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στην έκθεση «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018». Το Tarraco αντιπροσωπεύει την είσοδο της ισπανικής εταιρείας στην κατηγορία των μεγάλων SUV και συμπληρώνει την γκάμα των SUV, ως μεγαλύτερος αδερφός των Ateca και Arona.

Το νέο Seat Tarraco έχει σχεδιαστεί για οδηγούς που χρειάζονται τη λειτουργικότητα των πέντε ή επτά θέσεων, την πρακτικότητα της υψηλής θέσης οδήγησης, αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται την αισθητική του οχήματος και εκτιμούν την ισορροπία που προσφέρει το Tarraco. Ολα τα παραπάνω είχαμε την ευκαιρία να τα γνωρίσουμε στην πόλη της Ισπανίας, όπου το οδηγήσαμε. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το όνομά του προέρχεται από την αρχαία ονομασία της μεσογειακής πόλης Tarragona, ένα ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο με εκπληκτική αρχιτεκτονική. Το Tarraco είναι το πρώτο όνομα μοντέλου της Seat που επελέγη μέσω δημόσιας ψηφοφορίας από περισσότερους από 140.000 φίλους της μάρκας που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία #SEATseekingName.

Διαστάσεις και σχεδίαση

Το νέο Seat Tarraco βασίζεται στην αρχιτεκτονική της πλατφόρμας MQB του ομίλου Volkswagen και οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 4,7 μέτρα μήκος, 1,8 πλάτος και 1,6 ύψος. Οι σχεδιαστές βρήκαν τη σωστή ισορροπία μεταξύ αισθητικής και αναλογιών. Η επιβλητική μάσκα και η δυναμική σιλουέτα του  δεν άφησαν περιθώρια σε αδιάφορα σχόλια και οι νέοι προβολείς Full LED ξεχωρίζουν για τη θέση και τη σχεδίασή τους.

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές εργάστηκαν σκληρά για να δημιουργήσουν μία προστατευτική καμπίνα για τους επιβάτες, χρησιμοποιώντας μία οριζόντια γραμμή που διατρέχει το ταμπλό και τονίζει το πλάτος του Tarraco, αυξάνοντας το αίσθημα χώρου, ενώ παράλληλα εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Διαθέτει υψηλό επίπεδο ποιότητας, που συνήθως βλέπουμε στην κατηγορία premium. Είτε οι πελάτες επιλέξουν την 5θέσια έκδοση είτε την προαιρετική 7θέσια, το εσωτερικό προσφέρει την απαραίτητη λειτουργικότητα. Η καμπίνα ισορροπεί τις διαφορετικές ανάγκες του οδηγού και των επιβατών, παρέχοντας εργονομικά σχεδιασμένη θέση οδηγού και άνεση χώρου για τους επιβάτες. Το εσωτερικό του επωφελείται από το SEAT Digital Cockpit με οθόνη 10.25΄΄ που απλοποιεί την παροχή πληροφοριών στον οδηγό και μία μεγάλη, εργονομικά τοποθετημένη οθόνη 8΄΄, όπου οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μία σειρά από επιλογές συνδεσιμότητας, εύκολα και με ασφάλεια.

Το Tarraco θα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Αναλυτικά, στο «μηχανοστάσιο» υπάρχει ο 1.5 TSI των 150 ίππων με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και ένας 2λιτρος 190 ίππων με σύστημα τετρακίνησης 4Drive και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG. Από πλευράς diesel, υπάρχει ο 2λιτρος TDI 150 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και 4Drive με αυτόματο κιβώτιο DSG. Επίσης, ο ίδιος ο 2λιτρος θα προσφέρεται και με απόδοση 190 PS 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG. Μέχρι το 2020, το Tarraco θα διαθέτει και έκδοση Plug-in Hybrid.

Προσφέρονται επίσης, προαιρετικά, πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης προκειμένου να κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και ασφαλή: Emergency Assist, Blind Spot Detection και Exit Assist, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist και Light Assist.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή