Μητσοτάκης: Εβλεπα τα καμένα Εξάρχεια και νόμιζα ότι έβλεπα εικόνες από τη Συρία

Μητσοτάκης: Εβλεπα τα καμένα Εξάρχεια και νόμιζα ότι έβλεπα εικόνες από τη Συρία

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του κόμματος στην Τρίπολη.

«Εβλεπα τις εικόνες από τα καμένα Εξάρχεια και νόμιζα ότι έβλεπα εικόνες από τη Συρία. Κάποιοι αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα ως τη νέα κανονικότητα. Τους λέμε ξεκάθαρα αυτά τα φαινόμενα με τη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Να τα ξεχάσουν. Η ανομία και η παραβατικότητα τελειώνει την επόμενη μέρα των εκλογών», ανέφερε σχετικά με τα θέματα της ασφάλειας» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είπε επίσης ότι το άσυλο καταργείται από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ξεκαθάρισε:

«Το πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και έτσι θα αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, από τη Δικαιοσύνη και από όσους είναι επιφορτισμένοι για να τηρούν τον νόμο και την τάξη σε αυτόν τον τόπο».

Αναφερόμενος στο σκοπιανό είπε πως η ΝΔ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση «για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούσε η υπογραφή της άκρως προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Δυστυχώς δικαιωνόμαστε κάθε μέρα στην κριτική μας. Είχαμε πει ότι η αναγνώριση "μακεδονικής" γλώσσας και "μακεδονικής" εθνότητας συνιστά μια εθνική υποχώρηση την οποία καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει. Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας είπε "ναι" εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είχαν πει "όχι". Εκεί που είχε πει "όχι" ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκεί που είχε πει "όχι" ο Κώστας Καραμανλής, εκεί που είχε πει "όχι" ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας είπε "ναι". Επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στον κ. Ζάεφ να έρχεται τώρα να μας κουνά το δάχτυλο. Να μας λέει: "Ποια Βόρεια Μακεδονία. Εμείς "Μακεδόνες" είμαστε, τη "μακεδονική" γλώσσα μιλάμε και θα διεκδικήσουμε αύριο να διδάσκεται και αυτή η "μακεδονική" γλώσσα επίσημα και στην πατρίδα μας". Του λέμε λοιπόν εδώ, από αυτόν τον τόπο που έχει τόσο βαρύ ιστορικό συμβολισμό, από την κοιτίδα της ελεύθερης Ελλάδος, ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αγωνιστούμε αυτή η συμφωνία να μην περάσει διότι υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει ένα ξεπερασμένο παιχνίδι προεκλογικών παροχών και πρόσθεσε:

«Θα έρθει ο κ. Τσίπρας την Τρίτη στη Βουλή να μας πει ότι τελικά κατάφερε να μην κόψει τις συντάξεις τις οποίες ο ίδιος έκοψε και των οποίων η περικοπή θα ήταν αχρείαστη αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κ. Τσίπρας. Και θα του θυμίσουμε ότι εμείς ήμασταν απέναντι σε αυτήν την περικοπή των συντάξεων».

Επισήμανε επίσης ότι οι Ελληνες γνωρίζουν ότι αυτά τα 4 χρόνια η χώρα πήγε πίσω.

Αναφέρθηκε και στο σχέδιό του για τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με μία οριζόντια ρύθμιση 120 δόσεων και με ελάχιστη καταβολή τα 20 ευρώ για αυτούς που χρωστούν μικρά ποσά.

Μιλώντας για τα διλήμματα για την επόμενη ημέρα της χώρας είπε ότι θα πρέπει να διαλέξουμε αν θέλουμε να είμαστε με τις ευκαιρίες για τους πολλούς ή με τα επιδόματα και τα ρουσφέτια για λίγους και αν τελικά θέλουμε να δώσουμε τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα ή πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αυτό είναι το τελικό δίλημμα των εκλογών. Και σε αυτήν την πορεία θα συναντηθούμε πολλοί», υπογράμμισε κάνοντας άνοιγμα σε ψηφοφόρους που δεν έχουν ψηφίσει ΝΔ ποτέ στο παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή