Διαψεύδουν το δημοσίευμα περί αναβολής της ψηφοφορίας επί της συμφωνίας για το Brexit οι αρμόδιοι υπουργοί

Διαψεύδουν το δημοσίευμα περί αναβολής της ψηφοφορίας επί της συμφωνίας για το Brexit οι αρμόδιοι υπουργοί

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση αν ηττηθεί στην κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία που θα διεξαχθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο την Τρίτη, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ την Κυριακή.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μπάρκλεϊ δήλωσε στο BBC ότι η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στην ψηφοφορία στην οποία κατέληξε η Μέι για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί. «Η ψηφοφορία είναι την Τρίτη», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «η πρωθυπουργός αγωνίζεται για μας και θα συνεχίσει (σ.σ. να αγωνίζεται) από το πόστο της». 

Το γεγονός ότι  η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία θα διεξαχθεί κανονικά την Τρίτη επιβεβαίωσε και ο Βρετανός υφυπουργός για το Brexit, Κουάζι Κουάρτενγκ διαψεύδοντας  δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times, σύμφωνα με το οποίο η Μέι αναμένεται να αναβάλει την ψηφοφορία και να πάει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα επιδιώκοντας να πετύχει καλύτερους όρους για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση.

«Εξ όσων αντιλαμβάνομαι θα έχουμε μια ψηφοφορία την Τρίτη και υπολογίζουμε να κερδίσουμε τη ψηφοφορία αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κουάρτεγκ και πρόσθεσε: «Εχουμε μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε». 

Ειδικότερα, το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας ανέφερε ότι στην κρίσιμη κοινοβουλευτική ψηφοφορία της Τρίτης για τη συμφωνία Brexit προδιαγράφεται πανωλεθρία και ως εκ τούτου «η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να αναβάλει την ψηφοφορία», επικαλούμενη μάλιστα «υπουργούς και βοηθητικά στελέχη», που τονίζουν ότι αναμένουν την πρωθυπουργό να ανακοινώσει την αναβολή εντός της ημέρας. 

Παράλληλα, σε σημερινές του δηλώσεις ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον επεσήμανε ότι η Μέι πρέπει να επιστρέψει στις Βρυξέλλες και να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας, ενώ τόνισε πως αν ηττηθεί στο κοινοβούλιο, οφείλει να παραιτηθεί. 

Το πιθανότερο σενάριο που προδιαγράφεται αυτή τη στιγμή είναι η συμφωνία να καταψηφιστεί και οι υπουργοί ανησυχούν ότι το μέγεθος της ήττας θα είναι τέτοιο, ικανό για να ρίξει την κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή