ΠΟΣΔΕΠ: Σε αργία πανεπιστημιακός για αδικήματα που έχει αθωωθεί – «Θα διορθωθεί άμεσα» λέει το υπ. Παιδείας

ΠΟΣΔΕΠ: Σε αργία πανεπιστημιακός για αδικήματα που έχει αθωωθεί – «Θα διορθωθεί άμεσα» λέει το υπ. Παιδείας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας έθεσε σε αργία πανεπιστημιακό για αδικήματα, για τα οποία έχει αθωωθεί. Το θέμα αναδεικνύει η ομοσπονδία πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ, ζητώντας διόρθωση της υπουργικής …γκάφας. Αμεσα απάντησε το υπουργείο, καθώς αρμόδιο στέλεχος, μιλώντας στην «Κ», ανέφερε ότι το θέμα θα διορθωθεί.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΔΕΠ σε επιστολή της προς τον υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου αναφέρει ότι «μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η ενημέρωση από τον συνάδελφο μας κ. Α.Χ., καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ότι με απόφαση σας της 6/11/18 που παρέλαβε στις 22/11/18 τον θέσατε σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του, με κύρια αιτιολογία την πρωτόδικη καταδίκη του σε φυλάκιση με αναστολή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση. Η έκπληξη δημιουργήθηκε για δύο κυρίως λόγους:

– Κανένα από τα δυο αυτά αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε πρωτοδίκως ο κ. Χ. δεν περιλαμβάνονται σε αυτά τα οποία η σχετική νομοθεσία (άρθρο 29 του Ν.4368/16, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) κρίνει αρκετά σοβαρά ώστε να τεθεί σε αργία μέλος ΔΕΠ.

– Ο κ. Χ., έχει αθωωθεί από το αρμόδιο Εφετείο για τα αδικήματα που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως, ήδη από τις 12/6/18, δηλ. πέντε ολόκληρους μήνες πριν εκδώσετε την απόφαση σας για θέση του σε αργία.

Η ΠΟΣΔΕΠ ζητά από τον κ. Γαβρόγλου, «αφού λάβετε υπόψη και την αθωωτική απόφαση του αρμόδιου Εφετείου (την οποία προφανώς δεν είχατε υπ’ όψιν σας) και τη σχετική νομοθεσία να αναιρέσετε την απόφασή σας, καθώς και να αποκαταστήσετε την υπηρεσιακή κατάσταση αλλά και την υπόληψη του κ. Χ.  η οποία επλήγη σημαντικά».

Η «Κ» ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, οι οποίες υποστήριξαν ότι η ενημέρωση επί της αθωωτικής απόφασης, έφτασε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και ότι άμεσα θα διορθωθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή