Η συγκινητική αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στη μητέρα του Μαρίκα (φωτογραφίες)

Η συγκινητική αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στη μητέρα του Μαρίκα (φωτογραφίες)

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε μία συγκινητική αναφορά στη μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη.

Η συγκινητική αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στη μητέρα του Μαρίκα (φωτογραφίες)-1

«Το 1945 η μητέρα μου, Μαρίκα Μητσοτάκη, έφυγε από την Ελλάδα με ένα από τα πρώτα αμερικάνικα πλοία, το liberty, το οποίο περνώντας μέσα από ναρκοπέδια, την οδήγησε τότε στις Η.Π.Α. Είχε προσβληθεί από πολιομυελίτιδα και όλοι τότε προεξοφλούσαν ότι θα έμενε ανάπηρη για το υπόλοιπο της ζωής της» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Είχε την τύχη να πέσει στα χέρια ενός εξαιρετικού Ελληνοαμερικανού γιατρού, ο οποίος της έκανε τότε μια πρωτοποριακή επέμβαση. Παρέμεινε για παραπάνω από  3 χρόνια στο γύψο, κατάφερε, όμως, με πολύ μεγάλο πείσμα, και σηκώθηκε, στάθηκε όρθια. Κόντρα στις προτροπές των γιατρών, έκανε οικογένεια και 4 παιδιά. Αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη στη συνέχεια της ζωής της με τις επιπτώσεις αυτής της πολύ μεγάλης περιπέτειας, την οποία πέρασε όταν ήταν μικρή. Και έφτασε στα προχωρημένα χρόνια της ζωής της να μείνει καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι».

Η συγκινητική αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στη μητέρα του Μαρίκα (φωτογραφίες)-2
Η συγκινητική αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στη μητέρα του Μαρίκα (φωτογραφίες)-3

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «Είχε, όμως, η ίδια πάντα μια πάρα πολύ μεγάλη προσωπική ευαισθησία για τα ζητήματα της αναπηρίας και προσπάθησε, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, ως πρώτη κυρία τότε, να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία».

«Και τολμώ να πω ότι ήταν, ίσως, το πρώτο δημόσιο πρόσωπο, το οποίο με θάρρος και με τόλμη μίλησε για τα στερεότυπα, για τις διακρίσεις, για τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον οποίο υφίσταντο τότε τα άτομα με αναπηρία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η συγκινητική αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στη μητέρα του Μαρίκα (φωτογραφίες)-4
Η συγκινητική αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στη μητέρα του Μαρίκα (φωτογραφίες)-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή