Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, περιμένουμε την Τρίτη.

Τα φαινόμενα στο Αιγαίο θα είναι τοπικά έντονα. Χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως από τις απογευματινές ώρες, και ιδιαίτερα στη Θράκη. Παγετός θα εκδηλωθεί τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 5 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 8, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 10, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 13 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 7 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 9 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 12 βαθμούς, αλλά στις Νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Θρακικό πέλαγος όπου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι , και βαθμιαία βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, ενώ στο Λιβυκό πέλαγος θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 μποφόρ.

Σταδιακά πάντως από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και μέχρι αργά το βράδυ οι εντάσεις τους δε θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και πιθανόν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και από τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και δυτικά θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης τις πρωινές και νυχτερινές ώρες θα εκδηλωθεί παγετός.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή