Eρωτήματα από τα κόμματα για τον Μ. Πετσίτη

Eρωτήματα από τα κόμματα για τον Μ. Πετσίτη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντήσεις για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος, κατά δημοσιεύματα, εμφανίζεται ως «άνθρωπος του περιβάλλοντος Μαξίμου» αλλά και «στενός φίλος του υπουργού Νίκου Παππά» και του οποίου τα εισοδήματα εμφανίζουν, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, απότομη αύξηση από το 2015 και μετά, ζητούν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΚΙΝΑΛ.

Βάσει των ίδιων δημοσιευμάτων που προκάλεσαν μπαράζ ανακοινώσεων, ο κ. Πετσίτης, ο οποίος παλαιότερα εργαζόταν ως υπάλληλος σε χώρους εστίασης, το 2017 ήταν υπάλληλος της εταιρείας ELFE, η οποία είχε χρέη προς τη ΔΕΠΑ ύψους 120 εκατ. ευρώ. Η Ν.Δ., διά της εκπροσώπου της Μαρίας Σπυράκη, «σήκωνε το θέμα» εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά για τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη. Η κ. Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έθεσε σειρά ερωτημάτων απευθυνόμενη στο Μαξίμου. Αναφέροντας αρχικά πως η κυβέρνηση «σιωπά εδώ και τρεις εβδομάδες για τις αποκαλύψεις σχετικά τη σχέση ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη», συνέχισε θέτοντας το ερώτημα «ποια είναι η σχέση του Μανώλη Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου», αλλά και «ποιες υπηρεσίες προσέφερε ο κ. Πετσίτης στα λιπάσματα Λαυρεντιάδη».

Ο κ. Παππάς «σήκωσε το γάντι». Με δηλώσεις στον σταθμό «Στο Κόκκινο» ανέφερε πως «η Ν.Δ. έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της» και «σκανδαλολογεί ασύστολα». Χωρίς να αρνείται πως ο κ. Πετσίτης «είναι φίλος παιδιόθεν», παρέπεμψε στον ίδιο, που είναι αρμόδιος να απαντήσει για την πορεία του. Προσέθεσε ωστόσο πως η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει ψειρίσει τη μαϊμού, έχοντας ψάξει και τα ίδια τα πρόσωπά μας, τους φίλους και συγγενείς μας και τους παλιούς μας συμμαθητές», προσθέτοντας πως «αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς να δει είναι πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια διακυβέρνηση».

Η Πειραιώς απάντησε εκ νέου σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. «Αν η Νέα Δημοκρατία ψειρίζει τη μαϊμού, προφανώς ο Νίκος Παππάς θεωρεί φραγκοδίφραγκα τα 200.000 ευρώ που πήρε ο συμμαθητής του Μανώλης Πετσίτης χωρίς καμία αιτιολογία από την εταιρεία Λαυρεντιάδη που φέσωνε το Δημόσιο», αναφέρει. Παράλληλα, απευθυνόμενη στον κ. Παππά, του συνέστησε «να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του διότι το κουβάρι αυτής της σκοτεινής υπόθεσης μόλις άρχισε να ξετυλίγεται».

Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης, βουλευτής της ΔΗΣΥ, επικαλούμενος τα δημοσιεύματα, ζητεί με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν γνώριζε για τη μισθολογική σχέση Μ. Πετσίτη – ELFE, αλλά και γιατί δεν έχει υπάρξει έως σήμερα πρωθυπουργική δήλωση για τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Θ. Κιτσάκου ότι η εκτόξευση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ ήταν αποτέλεσμα υπουργικών παρεμβάσεων. Στην ίδια ερώτηση, ο κ. Μανιάτης κάνει λόγο «για αμείλικτα ερωτήματα» και αναζητεί απαντήσεις εάν μπορεί να συνδέεται η τοποθέτηση του κ. Πετσίτη «με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη, για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Κιτσάκο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή