Ολυμπιακός: H απουσία των γκολ τού στοιχίζει τον τίτλο

Ολυμπιακός: H απουσία των γκολ τού στοιχίζει τον τίτλο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντες στις τάξεις των «Πειραιωτών» γνώριζαν πως στο κυνήγι του ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες. Οφειλαν και οφείλουν να πορεύονται στον μονόδρομο της νίκης σε κάθε ματς. Στα «Πηγάδια» κόντρα στην Ξάνθη δεν τα κατάφεραν και έτσι η απόσταση από την κορυφή «άνοιξε» στους 8 βαθμούς.

Αναζητώντας τις αιτίες της απομάκρυνσης από την πρώτη θέση, μπορούν να εντοπιστούν διάφοροι λόγοι. Πρώτα από όλα, σε ένα ακόμη ματς δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Η στατιστική υπηρεσία του ματς της Θράκης κατέγραψε 17 τελικές, ωστόσο πέτυχαν μόλις ένα γκολ. Είναι πια πρόβλημα το χαμηλό ποσοστό αξιοποίησης ευκαιριών. Ναι μεν το σύνολο του Μαρτίνς παράγει ποδόσφαιρο και φάσεις έχοντας βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με την εικόνα της ομάδας του Πειραιά την περυσινή περίοδο, ωστόσο στην τελική προσπάθεια παρατηρείται αναποτελεσματικότητα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει 207 τελικές σε 13 αγωνιστικές. Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ έχει 76 λιγότερες, δηλαδή 131 και πετυχαίνει γκολ ανά 6,5 τελικές, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται 11,5 προσπάθειες για να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.

Η ανάγκη για γκολ είναι βέβαιο πως θα φέρει στο Λιμάνι έναν επιθετικό από την αγορά του εξωτερικού κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου θα είναι στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη ο Γιώργος Μασούρας, που έως τώρα έχει πετύχει 6 γκολ με τον Πανιώνιο.

Οι κινήσεις αυτές αποδεικνύουν τη θέληση των ανθρώπων του Ολυμπιακού να διεκδικήσει έως το τέλος της περιόδου όσες πιθανότητες του αναλογούν για την κατάσταση του τίτλου, έχοντας στο τιμόνι τον Πέδρο Μαρτίνς, για τη δουλειά του οποίου μόνο καλά λόγια λέγονται. Ωστόσο, οι ιθύνοντες των «Πειραιωτών» θεωρούν πως γίνονται εις βάρος τους σοβαρά λάθη από τους διαιτητές.

Η δυσφορία τους εκφράστηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το βράδυ της Κυριακής, με τη δήλωση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά, όπου ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Να μας πουν ομάδες όπως είδαμε εδώ, αυτή της Ξάνθης, σε ποιον ανήκει μετοχικά και να μας πουν με ποιον έχει μιλήσει ο κ. Τζήλος το τελευταίο 48ωρο. Να μας τα απαντήσουν όλα αυτά για να καταλάβει ο κόσμος και να εξηγήσει όλες τις συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή