ΗΠΑ: Συνεχίζεται η αναζήτηση διαδόχου του Κέλι

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η αναζήτηση διαδόχου του Κέλι

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την απόφασή του να μη διεκδικήσει τον θώκο του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε χθες, μέσω Twitter, ο «εκλεκτός» του προέδρου Τραμπ, Νικ Εϊερς.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τη θέση του προσωπάρχη διεκδικούν τώρα ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μαρκ Μέντοουζ, επικεφαλής της συντηρητικής ομάδας «House Freedom Caucus» στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η παραίτηση του προσωπάρχη, απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι, αυτή την εβδομάδα «βύθισε» εκ νέου τον Λευκό Οίκο σε αναταραχή.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Εϊερς, ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει την αναζήτηση για αντικαταστάτη του Τζον Κέλι. «Συνεχίζω τις συνεντεύξεις με ορισμένους εξαιρετικούς ανθρώπους για τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου. Οι ψευδείς ειδήσεις υποστήριζαν ότι θα ήταν σίγουρα ο Νικ Εϊερς. Θα ανακοινώσω πολύ σύντομα την απόφασή μου!», έγραφε χθες στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο μεταξύ, τις πληρωμές μέσω του πρώην δικηγόρου του, Μάικλ Κοέν, με στόχο να εξασφαλίσει τη σιωπή δύο γυναικών οι οποίες τον κατηγόρησαν για εξωσυζυγικές σχέσεις, υποστήριξε ο πρόεδρος Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τες «απλές ιδιωτικές συναλλαγές». Σε μήνυμά του χθες στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η όποια ποινική ευθύνη για τον χρηματισμό των δύο γυναικών βαρύνει τον πρώην δικηγόρο του, Μάικλ Κοέν, και όχι τον ίδιο.

Την Παρασκευή, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Κοέν «ενήργησε κατά τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2016» και ότι οι συμφωνίες με τις δύο γυναίκες επετεύχθησαν κατόπιν οδηγιών του Τραμπ. Ο σημερινός πρόεδρος έχει διαβεβαιώσει πως οι πληρωμές αυτές δεν αφορούν τη Δικαιοσύνη, διότι προήλθαν από προσωπικά του κεφάλαια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή