80 χρoνια πριν… 11-12-1938

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΠΟΛΟ: Η εξερευνητική αποστολή Ελσγουωρθ έφθασεν ήδη εις την παγωμένην ζώνην του Νοτίου Πόλου. Ο διάσημος Αμερικανός εξερευνητής εγκατέλειψε το Ακρωτήριον της Καλής Ελπίδος τας τελευταίας ημέρας του Οκτωβρίου με το γνωστόν πλοίον του «Βύατ Εαρπ» […] το μεσονύκτιον της 20ής Νοεμβρίου εισήλθεν εις την παγωμένην ζώνην. Η συνάντηση με τους πάγους υπήρξε δραματική.

ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Η Ιερά Σύνοδος συνήλθε χθες και διά παμψηφίας προέτεινε ως Μητροπολίτην Αθηνών τον Σ. Μητροπολίτην Τραπεζούντος Χρύσανθον. […] Εν τω προσώπω του τώρα η Ελληνική Εκκλησία αποκτά σπουδαίον, εμπνευσμένον, ισχυρόν την διάνοιαν Αρχηγόν. Οι κώδωνες των Ναών της ας σημάνουν μεθαύριον με χαράν, όταν το Μήνυμα των Συνοδικών δεχθή το κύρος της σφραγίδος του Κράτους […].

ΓΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΥΝΙΔΑ:  […] Οι γαλλικοί πολιτικοί κύκλοι διατελούν εν αγανακτήσει διά τα όσα αναγράφουν αι αγγλικαί εφημερίδες σχετικώς προς κινήσεις στρατευμάτων εις την Τύνιδα. Οι επίσημοι γαλλικοί κύκλοι διαψεύδουν κατηγορηματικώς τας εν λόγω ειδήσεις, βεβαιούντες ότι μόνον αι μονάδες της εφίππου χωροφυλακής ενισχύθησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή