Συνέλευση δικαστών για το Σύνταγμα

Συνέλευση δικαστών για το Σύνταγμα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη, σε σχέση με την επικείμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος, θα απασχολήσουν την έκτακτη γενική συνέλευση των Διοικητικών Δικαστών, που πραγματοποιείται την προσεχή Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων των Αθηνών.

Οι προτάσεις που θα συζητηθούν είναι:

Αύξηση στο 70ο έτος του ορίου ηλικίας για την αποχώρηση των δικαστικών λειτουργών από το σώμα.

Αλλαγή του τρόπου επιλογής των ηγεσιών των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας (Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειος Πάγος και Ελεγκτικό Συνέδριο). 

Κατάργηση του ειδικού δικαστηρίου για τα μισθολογικά των δικαστικών, του λεγόμενου Μισθοδικείου και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Η θέσπιση διατάξεων στο Σύνταγμα, οι οποίες να προβλέπουν την κατά προτεραιότητα εκδίκαση κατηγοριών υποθέσεων και την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.

Μετά τη γενική συνέλευση θα ακολουθήσει δημοψήφισμα μεταξύ των Διοικητικών Δικαστών που θα διεξαχθεί στις 13 Ιανουαρίου του 2019 στις μεγάλες πόλεις της χώρας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο για τα θέματα αυτά και το αποτέλεσμά του θα αποτελεί την επίσημη θέση της Ένωσης, την οποία θα στηρίξει και στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή