Ο ερευνητής Γεώργιος Σκρέτας ανάμεσα στους 291 κορυφαίους επιστήμονες – αποδέκτες του Consolidator Grant

Ο ερευνητής Γεώργιος Σκρέτας ανάμεσα στους 291 κορυφαίους επιστήμονες – αποδέκτες του Consolidator Grant

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη σημαντική επιτυχία εγγράφεται στο παλμαρέ της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας. Ο ερευνητής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κ. Γεώργιος Σκρέτας επιλέχθηκε για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) με Consolidator Grant για να αναπτύξει τροποποιημένα βακτήρια που θα επιταχύνουν την ανακάλυψη φαρμάκων κατά ασθενειών που προκαλούνται από προβληματική αναδίπλωση πρωτεϊνών. 

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council, ERC) ανακοίνωσε τους αποδέκτες του διαγωνισμού Consolidator Grant: 291 κορυφαίους επιστήμονες από όλη την Ευρώπη. Η χρηματοδότηση αυτών των ερευνητών, μέρος του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας του προγράμματος «Ορίζοντας 2020», ανέρχεται συνολικά σε 573 εκατ. ευρώ και θα τους δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις ομάδες τους και να εκτελέσουν ερευνητικό έργο με μεγάλο αντίκτυπο.

Προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών που θα επιταχύνουν την ανακάλυψη φαρμάκων κατά ασθενειών που προκαλούνται από προβληματική αναδίπλωση πρωτεϊνών, απονεμήθηκε στο Δρ. Γεώργιο Σκρέτα, Ερευνητή Β’ στο Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας & Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, το ERC Consolidator Grant με σκοπό να αναπτύξει τροποποιημένα βακτήρια, τα οποία θα λειτουργήσουν ως μια αυτόνομη και υψηλής απόδοσης πλατφόρμα ανακάλυψης φαρμάκων κατά των PMD. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη χρηματοδότηση από το ERC για την Ελλάδα στην κατηγορία «Εφαρμοσμένες Επιστήμες Ζωής» και μόνο το δεύτερο Grant Consolidator για τη χώρα μας στις Επιστήμες της Ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή