Επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων

Επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από δύο πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις, το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕνΘεΣυ), που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, επιστρέφει ανανεωμένο.

Για τρίτη συνεχή χρονιά (2018-2019), το ΕνΘεΣυ ψάχνει θεατρικές φωνές που μπορούν να αποτελέσουν μια νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων και μοιράζεται μαζί τους την εμπειρία από τη σύλληψη της πρώτης ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της σε πλήρη παράσταση.

Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα και ρεύματα, συνεργάζονται δημιουργικά με καταξιωμένους εκπροσώπους του χώρου και γράφουν το δικό τους πρωτότυπο μονόπρακτο θεατρικό έργο, το οποίο εκδίδεται στα ελληνικά και τα αγγλικά. H αγγλική έκδοση ταξιδεύει σε βιβλιοθήκες και μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου. Οι παραστάσεις των έργων θα παρουσιαστούν στο Θέατρο του ΙΜΚ.

Σε ποιους απευθύνεται το ΕΝΘΕΣΥ

– Σε όποιον θέλει να μάθει πώς να γράψει ένα θεατρικό έργο, είτε έχει προηγούμενη εμπειρία είτε όχι. 

– Σε όποιον μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζωή, τη φαντασία, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του για να γράψει ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο και να το δει τυπωμένο σε δίγλωσση (ελληνική και αγγλική) έκδοση έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο στην ελληνική και διεθνή αγορά.   

– Σε όποιον επιθυμεί να δει το μονόπρακτο θεατρικό έργο του να ζωντανεύει πάνω στη σκηνή ως ολοκληρωμένη θεατρική παραγωγή. 

Με ποιους γίνεται φέτος το ΕΝΘΕΣΥ

Οι συμμετέχοντες εξασκούνται στη θεατρική γραφή (συγγραφικό θεατρικό training) από διακεκριμένες προσωπικότητες όλου του θεατρικού φάσματος.

Εισηγητές (αλφαβητικά): Ιόλη Ανδρεάδη, Σοφία Διονυσοπούλου, Γιώργος Λύρας, Ρούλα Πατεράκη, Θανάσης Τριαρίδης, Σταμάτης Φασουλής.

Το Εργαστήριο κλείνει με τον Γιάννη Χουβαρδά, ενώ το διευθύνει ο Ηρακλής Δ. Λογοθέτης.

Κατά τη διάρκεια του EΝΘΕΣΥ λαμβάνουν επίσης μέρος ως επισκέπτες – εισηγητές συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και επαγγελματίες από όλο το φάσμα της θεατρικής δημιουργίας για συμπληρωματική εξάσκηση στη σκηνική συνθήκη των έργων των συμμετεχόντων. 

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο EΝΘΕΣΥ

Για να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος στο εργαστήριο ακολουθεί την παρακάτω διαδικασία:

Στέλνει στο [email protected] ένα μήνυμα ενδιαφέροντος, ώστε να του αποσταλούν οι όροι συμμετοχής.

Οι όροι συμμετοχής είναι επίσης αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr και ο ενδιαφερόμενος, εφόσον τους γνωρίζει, μπορεί να στείλει απευθείας στο [email protected] θεατρικό κείμενο που περιλαμβάνει μια διαλογική σκηνή (όχι μονόλογο) περίπου 500 λέξεων (με ελεύθερη επιλογή θέματος).

Στην αρχή της πρώτης σελίδας του αποστελλόμενου αρχείου γράφει το ονοματεπώνυμό του, με προαιρετικό τίτλο κειμένου (αρχείο word ή pdf).

Επισυνάπτει επίσης σύντομο βιογραφικό σημείωμα με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (απαραίτητο τηλ. επικοινωνίας).

Διάρκεια υποβολής αιτήσεων συμμετοχής:

Έως την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Τα κείμενα που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν από συγγραφείς – εισηγητές του Εργαστηρίου. Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο θα ειδοποιηθούν για την εγγραφή τους μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Πόσο διαρκεί το εργαστήριο/ Μέρες και ώρες

Κάθε Σάββατο 12:00-16:00, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΙΜΚ.

Το Εργαστήριο είναι 5μηνο, συνολικής διάρκειας 80 ωρών.

Πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων:

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 280€ σε δύο ισόποσες καταβολές, πριν από την έναρξη και στο μέσον του Εργαστηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή