Βελτιωμένος σήμερα ο καιρός

Βελτιωμένος σήμερα ο καιρός

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχετικά βελτιωμένος αναμένεται την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν λίγες πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Λίγες πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Παγετός θα εκδηλωθεί τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Παράλληλα, νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 5 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 10 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 9, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 10 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρουσιάσουν εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν με πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και από τις βραδινές ώρες νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα διατηρηθούν 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή