Μεγάλα κέρδη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Μεγάλα κέρδη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέκαμψαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη συντονισμένη υποχώρηση της Δευτέρας. Αιτία, η αισιοδοξία που ενέπνευσε μεταξύ επενδυτών η είδηση ότι η Κίνα ετοιμάζεται να άρει τους δασμούς στα εισαγόμενα αμερικανικά αυτοκίνητα. Αναζωπυρώθηκαν εν ολίγοις οι ελπίδες ότι Κίνα και ΗΠΑ οδεύουν προς αποκλιμάκωση του μεταξύ τους εμπορικού πολέμου. Ετσι οι μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών κινήθηκαν ανοδικά συμπαρασύροντας τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η αγορά της Φρανκφούρτης με τον δείκτη Xetra DAX να κλείνει με κέρδη 1,49%. Με άνοδο 1,35% έκλεισε ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού και με άνοδο 0,98% ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου.

Στο μεταξύ στη Βρετανία η στερλίνα ανέκαμψε ελαφρώς από τα χαμηλά επίπεδα της Δευτέρας. Οι επενδυτές άρχισαν να στοιχηματίζουν στις διαφορετικές πιθανότητες που ανοίγονται τώρα για τη Βρετανία, μετά την απόφαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού να αναβάλει την κρίσιμη ψηφοφορία γύρω από τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες. Η στερλίνα κυμαινόταν το βράδυ στο 1,2518 δολ., ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ακολούθησε τη γενικότερη τάση και έκλεισε με κέρδη 1,27%. Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 μηνών, με το spread να έχει διευρυνθεί στις 48,5 μονάδες βάσης. Αιτία, οι δαπάνες που συνεπάγονται όσα μέτρα ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, για να ανταποκριθεί στα αιτήματα των «Κίτρινων Γιλέκων». Ανοδικά κινήθηκαν, άλλωστε, οι τιμές του «μαύρου χρυσού», με το αργό ΗΠΑ να βρίσκεται το βράδυ στα 51,61 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,2% και το Brent στα 60,47 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,8%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Wall Street κινήθηκε ανοδικά στην αρχή της συνεδρίασης, αλλά σύντομα η αισιοδοξία εξανεμίστηκε όταν επισκιάστηκε από αμφιβολίες για το πόσο σύντομα θα αρθούν οι δασμοί στα αμερικανικά αυτοκίνητα. Ετσι ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones γύρισε αργά χθες το βράδυ σε αρνητικό πρόσημο υποχωρώντας κατά 0,3%, ενώ ο S&P κινείτο οριακά σε θετικό πρόσημο. Νωρίτερα οι αγορές της Ασίας είχαν κλείσει με άνοδο, με τον δείκτη της Σαγκάης να σημειώνει κέρδη 0,37%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή