Τσαμπιονς Λιγκ – ΑΕΚ: «Να μην κάνουμε άλλα λάθη»

Τσαμπιονς Λιγκ – ΑΕΚ: «Να μην κάνουμε άλλα λάθη»

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν ολοκληρώνεται απόψε στη Λισσαβώνα στον αγώνα με την Μπενφίκα, έπειτα από σχεδόν έξι μήνες, από τους οποίους η ΑΕΚ «κρατάει» 4 σημαντικά πράγματα: Την επιστροφή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 12 χρόνια, το κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο στον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου, την υποδειγματική και πολυπληθή παρουσία των φιλάθλων της στους εκτός έδρας αγώνες με Αγιαξ και Μπάγερν Μονάχου και το δεύτερο 45λεπτο του αγώνα με την Μπενφίκα, που ήταν το μοναδικό από τα 10 ημίχρονα που αγωνίστηκε η ΑΕΚ και έδειξε να απολαμβάνει πραγματικά τη διοργάνωση. Αναμφίβολα, θέλει να «ξεχάσει» τα θλιβερά επεισόδια του εντός έδρας αγώνα με τον Αγιαξ που έφεραν τον σύλλογο στο επίκεντρο της αρνητικής κριτικής (αύριο η UEFA αποφασίζει για την τιμωρία της ομάδας), αλλά και τα υπόλοιπα παιχνίδια στα οποία η ΑΕΚ εμφανίστηκε χειρότερη του αναμενομένου.

«Οταν μπαίνεις σε ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, δεν σκέφτεσαι μόνο τα λεφτά. Σκέφτεσαι ότι σε βλέπουν σε όλο τον κόσμο. Το οικονομικό από την πρόκριση και μόνο δεν πήγε άσχημα. Θεωρώ πως θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια και να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα ματς. Αυτά τα τιμώρησαν οι αντίπαλοι σε αυτό το επίπεδο», τόνισε χθες ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Το βράδυ στο «Ντα Λουζ», ο αντικειμενικός στόχος της Ενωσης είναι να μη χάσει από την Μπενφίκα, ούτως ώστε να μην αποχαιρετήσει τη διοργάνωση με 6 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά και να παίξει για την ιστορία της και τους περίπου 1.600 φίλους της που θα βρεθούν και απόψε κοντά στην ομάδα. Ο αγώνας είναι σίγουρα δύσκολος και απαιτητικός όπως όλες οι αναμετρήσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ο καταρτισμός της ενδεκάδας επίσης περιλαμβάνει δυσκολίες, δεδομένης της απουσίας του Λιβάγια λόγω τιμωρίας, του Αλεφ λόγω τραυματισμού και των Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλου που δεν υπολογίζονται έπειτα από απόφαση της διοίκησης. Ενας εκ των Μπάρκα ή Τσιντώτα θα βρίσκεται στο τέρμα, με τους Μπακάκη, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ στην άμυνα. Γαλανόπουλος και Τσόσιτς ή Μοράν στον άξονα, με τους Μάνταλο, Μπογέ, Κλωναρίδη πίσω από τον Πόνσε. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Ροντρίγκο Γκάλο. Κατά την αναχώρηση της ΑΕΚ για την Πορτογαλία, ο Πέτρος Μάνταλος ανέφερε στις δηλώσεις του πως «υπάρχει μια στενοχώρια, ένα παράπονο, ότι είμαστε στο τελευταίο ματς του ομίλου και βρισκόμαστε χωρίς βαθμούς. Θέλουμε να κλείσουμε τον όμιλο με ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα πέρασε δύσκολα τον Νοέμβριο, στα δύο τελευταία ματς είχαμε νίκες σε συνδυασμό με καλό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε νίκες, όχι τόσο το καλό ποδόσφαιρο, αλλά βαθμούς και νίκες, που φέρνουν αυτοπεποίθηση και ηρεμία. Κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να βρει το κίνητρο από μόνος του. Ξέρουμε σε ποια διοργάνωση παίζουμε και ποια ομάδα αντιμετωπίζουμε», ανέφερε ο αρχηγός της ομάδας.

Με την αποστολή της ΑΕΚ στη Λισσαβώνα βρίσκεται και ο Αντρέ Σιμόες, που εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία του ταξιδιού στη χώρα του και θα έχει συνάντηση με την οικογένειά του, αλλά και τον μάνατζέρ του προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο μεταγραφής του στην Αλ Γουάρντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή