Οι ΑΝΕΛ δεν θα στηρίξουν πρόταση μομφής

Οι ΑΝΕΛ δεν θα στηρίξουν πρόταση μομφής

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κινητικότητα που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα εντός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιβεβαίωσε η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με κύριο θέμα τη συμφωνία των Πρεσπών. Από τη συνεδρίαση δεν προέκυψε κάτι καινούργιο, καθώς «επικυρώθηκε» τόσο η πρόθεση καταψήφισης της συμφωνίας, όσο και η απόσυρση των υπουργών. Το αξιοσημείωτο είναι πως, στον απόηχο των δηλώσεων του Παν. Σγουρίδη που είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να στοιχηθούν με μία πρόταση μομφής της Ν.Δ., η συλλογική απόφαση ήταν απορριπτική. Κοινή συνισταμένη πως το κόμμα δεν μπορεί να συστρατευτεί «με τα συμφέροντα που επιθυμούν να πέσει η κυβέρνηση». Στην πράξη πάντως, η εξίσωση για τον Πάνο Καμμένο, όταν έρθει η ώρα για υλοποίηση των ανωτέρω, θα είναι δύσκολη. Και αυτό καθώς εντός της μικρής κοινοβουλευτικής του ομάδας υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο πως όταν έρθουν οι Πρέσπες θα τις υπερψηφίσει και θα παραδώσει την έδρα του, η οποία θα πάει στον Τέρενς Κουίκ, που είναι ήδη ουσιαστικά εκτός κόμματος. Αρα η απώλεια για τον Π. Καμμένο είναι δεδομένη και αντίστοιχα τα κέρδη για το Μαξίμου διπλά, αφού και ο υφυπουργός Εξωτερικών είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με το Μαξίμου. Την ίδια ώρα ο βουλευτής κ. Κατσίκης, σε εκ διαμέτρου αντίθετο πλαίσιο, ζητεί να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα ώστε να μην περάσουν –ει δυνατόν– οι Πρέσπες. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε δικαιολογημένα ο Κώστας Ζουράρις, αλλά και η Ελενα Κουντουρά η οποία επίσης είναι ιδιαιτέρως αποστασιοποιημένη από τα κομματικά δρώμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή