Γαλλία-«Κίτρινα Γιλέκα»: Νεαρός διαδηλωτής σκοτώθηκε όταν τον χτύπησε φορτηγό στην Αβινιόν

Γαλλία-«Κίτρινα Γιλέκα»: Νεαρός διαδηλωτής σκοτώθηκε όταν τον χτύπησε φορτηγό στην Αβινιόν

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας διαδηλωτής του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα όταν τον χτύπησε φορτηγό σε κυκλική διασταύρωση κοντά στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου στην Αβινιόν (στον νομό Βοκλίζ), έγινε γνωστό από την εισαγγελία.

«Ο οδηγός του φορτηγού που είναι Πολωνός τέθηκε υπό κράτηση. Το θύμα ήταν 23 ετών», δήλωσε η αντιεισαγγελέας της Αβινιόν Καρολίν Αρμάν, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του δικτύου LCI.

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην έξοδο για τη νότια Αβινιόν του αυτοκινητοδρόμου Α7, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η έρευνα έχει ανατεθεί στην περιφερειακή διεύθυνση ασφαλείας της Βοκλίζ.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ο έκτος θάνατος που σημειώνεται στο περιθώριο του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων».

Στις 17 Νοεμβρίου ήδη, πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων μια διαδηλώτρια σκοτώθηκε στην περιοχή Πον-ντε-Μποβουαζέν, στη Σαβοΐα, όταν τη χτύπησε οδηγός που κατελήφθη από πανικό. Δύο ημέρες αργότερα, ένας 37χρονος μοτοσικλετιστής χτυπήθηκε από μικρό φορτηγό που έκανε ελιγμούς για να αποφύγει οδόφραγμα των «Κίτρινων Γιλέκων» και υπέκυψε στα τραύματά του την επομένη.

Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Δεκεμβρίου, τρίτο Σαββατοκύριακο της κινητοποίησης, ένας οδηγός αυτοκινήτου έχασε τη ζωή του πέφτοντας πάνω σε σταματημένο φορτηγό σε οδόφραγμα κοντά στην Αρλ.

Το τέταρτο θύμα, μια 80χρονη, τραυματίστηκε από χειροβομβίδα δακρυγόνου στη Μασσαλία την 1η Δεκεμβρίου. Υπέκυψε την επομένη στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Στις 10 Δεκεμβρίου, μια 20χρονη σκοτώθηκε στην περιοχή Σαράντ, όταν το αυτοκίνητό της έπεσε πάνω σε φορτηγό, ένα τροχαίο που πιθανόν οφειλόταν στην ένταση που επικρατούσε σε σημείο που είχε στηθεί οδόφραγμα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή